[ ACK 2.8 193 KM] Traci moc. Proszę o pomoc
[ ACK 2.8 193 KM] Traci moc. Proszę o pomoc
Dziwna sytuacja, po przejechaniu odpowiedniego dystansu auto traci moc tak na 3-4 sekundy jak by zgasło i znowu daalej ciągnie. Pytałem sie mechaników jednak nikt nie wie co może być przyczyną dlatego proszę Was o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Może przewrażliwiony jesteś albo zła jakość paliwa. Ja tankując na bliskiej mam wrażenie że uciekło parę koni i to non stop. A jak sprawdzone i pewne 95 mam dostęp. Czuje ten vigor. Spalanie spada drastycznie na moją korzyść i to cieszy. Sprawdź może łączenie na dolocie filtr powietrze-przepustnica. Jeżeli masz LPG to nie masz czym się przejmować.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Wygląda to właśnie na chwilowy brak dostarczenia paliwa. Może ktoś grzebał się przy wtryskach albo został wstawiony o innej wydajności. Długo masz auto ?
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie Filter tylko filtr, może mieć dużo wspólnego ale jak w Twoim przypadku to coś innego, to trzeba szukać dalej ale wymienić nie zaszkodzi wiem że co nie którzy wymieniają filtr co rok lub co wymianę oleju.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tez czasami odnoszę wrażenie , ze parę koników poszło się w moim silniku pasać na łąkę
Czasami auto rwie jak szalone a czasami jakby było takie mułowate. Może to tylko wrażenie ?
Napęd quattro i automat w moim przypadku napewno odbiera trochę z odczuwania mocy.
Filtr paliwa w Twoim przypadku jeżeli jeździsz na gazie na niewiele się zda aczkolwiek wymiana napewno nie zaszkodzi
Kable... ? Jeżeli są stare, mają przebicia trzeba je wymienić, jeżeli nie to szkoda wydawać pieniądze w błoto.

Napęd quattro i automat w moim przypadku napewno odbiera trochę z odczuwania mocy.
Filtr paliwa w Twoim przypadku jeżeli jeździsz na gazie na niewiele się zda aczkolwiek wymiana napewno nie zaszkodzi

- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
widzę że nie masz gazu, wymieĂą najpierw ten filtr paliwa bo jest niedrogi..jozek1985 pisze:dzisiaj bede podmienial przepływke . zobaczymy
[ Dodano: 2012-03-18, 19:09 ]
przepływke zamieniłem i nic nie dało!! co byscie powiedzieli na wymiane przewodów WN i filtra paliwa??
A sprawdzałeś błędy na kompie?