Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] dolna uszczelka szyby

Nadwozie
ODPOWIEDZ
kulpuh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant] dolna uszczelka szyby

Post autor: kulpuh » 12 mar 2012, 11:10

mam maly problemik. Woda za siedzeniem.... Wiec znzlazlem problem.... W zeszlym roku mialem ymieniana przednia szybe, i na dole szyby jest ktaka listwa, uszczelka w ktora pozniej trzeba wkliknac plastikowa oslone ktora jest nad akumulatorem, ta co oslania filtr przeciwpylkowy zeby woda nie leciala do srodka kabiny. Wiec pan co zakladal szybe spieprzyl robote za przeproszeniem, zalozyl zle ta dolna listwe, a plastik sobie luzno lezy .... czy mozna pa uszczelke, listwe wyciagnac, wymienic>Czy ktos zna numer seryjny

ralf_24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ralf_24 » 12 mar 2012, 15:08

Ta listwa jest razem z szybą. Praktycznie nie możliwe jest wymienić ją bez uszkodzenia szyby. Spróbuj wpjąć podszybie do tej listwy. Tylko jak chciałbyś to zrobić to musisz dokładnie wyczyścić ten rowek. Później nasmarować delikatnie czymś i wpinać z wyczuciem. Naciśniesz za mocno i szyba pęknie niestety

Awatar użytkownika
hemiV8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: hemiV8 » 12 mar 2012, 16:54

Przepraszam, kulpuh ale jeżeli możesz napisać dokładnie, o co Tobie chodzi, bo nie bardzo zrozumiałem. Chodzi o podszybie czy o osłonę filtra kabinowego, akumulatora i zbiorniczka na płyn hamulcowy? O jakiej części ze zdjęcia mowa?

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja