Radio
Radio
Otóż kupiłem audi a6 c5 z 2002 roku i gdy włozymy kluczyk do stacyjki i włączymy radio pali sie PHONE nie wiem jak to wyłączyć ale gdy samochod zgasimy i pozstawimy kluczyki w stacyjce radio zaczyna grac ale gdy ponownie odpalimy radio znowu nie gra wie ktos co moze być przyczyną?? Pomocy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
po pierwszy trzeba poznac przeciwnika (radio). Masz seryjne czy jakies "dokładane" ? Jak seryjne. Jesli sie nie znasz to wyciagnij radio zrob fotke postaramy sie pomoc, jesli nie czujesz sie na siłach to proponuje jechac do kogos kto sie znam na tym
Ja w sumie ide na "proscizne" zawsze, najpierw sprawadzam po swoje instalacje (czy wszytsko jest jak byc powinno) jesli nadal jest nie tak, podlaczam radio pod aku sprawdzajac tym samym czy radio jest w 100% sprawne, noi dalej wiadomo 

Nie sadze zeby telefon mial cokolwiek wspolnego z radiem , bo niby czemu ? Aczkolwiek moze ktos bardziej doswiadczony sie wypowie. Jesli zrobisz fotke tych kostek to postaram sie pomoc
Albo znajdz na forum model swojego radia , zobacz sobie kostke i sprawdz przewody,(jak nie masz miernika to sprawdz kolorami chociaz tak na poczatek) od tego nalezałoby zaczac.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja też uważam,że tu leży problem. Wejdź na elektroda.pl zakładkę kostki ISO i masz opisane każde radio i jego kostkę jakie występowały seryjnie w audi.Wyjmij swoje u góry masz nazwę i model(np.grundig,blaupunkt) i przetnij kable mute i go zaizoluj.Problem powinien zniknąć.majster_klepka pisze:Witam.
Pewnie masz namieszane w instalacji. Jest pin w instalacji MUTE od telefonu i pewnie masz tam podpięty plus po stacyjce i jak odpalasz zapłon to pojawia się tam prąd i wycisza radio. Ale oczywiście mogę się mylić:)