[ A6 C5] Stukanie w kolumnie kierownicy
[ A6 C5] Stukanie w kolumnie kierownicy
Witam w zeszłym tygodniu wymieniałem u mechanika łożysko i przegub i mam problem ponieważ na prostych kolach najbardziej słychać jak się szybko macha kierownica to stuka jakby pod maska bylem na okręgowej i pan powiedział ze nic takiego nie widać jak na złość na podnosku nic nie stukało a jak dojechałem do domu to spr i znowu ale powiedział ze można koĂącówki drążków wymienić ale jest jeszcze jeden objaw jak ostro skręcam w lewo to przez ok 2s słychać jak coś jakby otarcie blaszek słychać dodam, że wszystko było wymieniane z prawej strony,,
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
krzywy83, co do tego piszczenia. Jesli bys sie zgodził, żebysmy to nazwali ocieraniem to kiedys to mi sie zdarzylo.
Jesli to wyraźnie piszczy a nie ociera to nie bierz do serca
No wiec moze zostala przygieta blaszana oslona tarczy, prawie dotyka do tarczy. Jadąc na wprost nie ociera a jak skręcisz w czasie jazdy w lewo to z powodu jakiegoś tam luzu na łozysku prawa tarcza zaczuna ocierać o blachę. Ociera nierownomiernie bo prawdopodobnie ociera rantem tarczy który jest nierówny (korozja).
Miałem taki przypadek i z tego co napisałeś to wszystko do niego pasuje, ale musisz to sprawdzić bo inaczej tego nie stwierdzimy (tzn. przez internet)
Jesli to wyraźnie piszczy a nie ociera to nie bierz do serca

No wiec moze zostala przygieta blaszana oslona tarczy, prawie dotyka do tarczy. Jadąc na wprost nie ociera a jak skręcisz w czasie jazdy w lewo to z powodu jakiegoś tam luzu na łozysku prawa tarcza zaczuna ocierać o blachę. Ociera nierownomiernie bo prawdopodobnie ociera rantem tarczy który jest nierówny (korozja).
Miałem taki przypadek i z tego co napisałeś to wszystko do niego pasuje, ale musisz to sprawdzić bo inaczej tego nie stwierdzimy (tzn. przez internet)

Części samochodowe online - Motostacja pl