[Audi A6 C4] Pomocy!!!! uciekające powietrze z klapy tylnej
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C4] Pomocy!!!! uciekające powietrze z klapy tylnej
Witam jakiś czas temu zaczęło mnie niepokoić że kompresor od centralnego zamka co jakiś czas się włącza i pracował bez przerwy po krótkim czasie silniczek się spalił gdy rozebralem kompresor zobaczyłem że pęknięty jest w nim wężyk, więc kupiłem nowy kompresor, jednak problem nie znikną. Więc zacząłem szukać gdzie uchodzi powietrze, po jakimś czasie doszedłem do tego że uchodzi z kalpy tylnej. Sprawdziłem wszystkie przewody z powietrzem, wszystkie łączenia szczelne, gdy kompresor znów nabił powietrza usłyszałem syczenie, był to siłowniczek (Tłoczek) który zamykał zamki. gdy go rozebrałem to cały gumowy tłoczek był popękany i uchodziło z niego powietrze.
I jest problem bo nigdzie nie idzie go dostać a klapa jest cały czas otwarta i nie można jej zamknąć więc prosze was o pomoc bo już nie wiem gdzie tego szukać.
pozdrawiam
I jest problem bo nigdzie nie idzie go dostać a klapa jest cały czas otwarta i nie można jej zamknąć więc prosze was o pomoc bo już nie wiem gdzie tego szukać.
pozdrawiam
ja zastosowałem te oto gumki
http://allegro.pl/maskownice-gumy-linek ... 79262.html
a do uszczelnienia użyłem malutkich opasek zaciskowych.
a do uszczelnienia użyłem malutkich opasek zaciskowych.
- marianek254
- Forum Audi A6 / A7
gumka
Mam ten sam problem. Myślałem o przeszczepie siłownika z audi 100. Używany siłownik z dobra gumką kosztował ok 25 zł, nowy w ASO 170 zł. Zobacze j.w. od golfa III ewentualne prezerwatywę czarna
.
A i pytanko ciężko z zamka wyjąć drucik?

A i pytanko ciężko z zamka wyjąć drucik?