jako pisałem w powitaniach, miesiąc temu nabyłem Audi A6 Avant.

Poniżej zdjęcia (komisowe, bo w tej chwili autko całe w soli..) oraz kilka słów o nim.
Autko z roku 2002 w kolorze ciemno-zielonym, silnik 1,9 TDI 130KM, skrzynia 5 biegów.
Sprowadzone z Belgii po biciu, nabyty od handlarza z komisu za 20tyś. O biciu świadczy m. in. brak klaksonów, halogenów, zaślepek spryskiwaczy oraz zamienne reflektory Depo, z których jeden w dodatku jest rozszczelniony. Do tego chłodnica klimy jest krzywa, więc pewnie na wiosnę wyjdzie, że nie szczelna..
Poza tym wskaźnik temp. oleju milczy oraz silnik jest niedogrzany, tzn osiąga tylko 70*, choć ogrzewanie działa cacy. Podejrzewam termostat, niemniej zauważyłem też, że wiatrak (po stronie kierowcy) hula cały czas i nie wiem do koĂąca czy tak ma być.. przy mrozach?
Tym niemniej geometria/zawieszenie są w porządku jak i silnik, a poniekąd z przymusu posiadania 2-go wozu, auto kupione przeze mnie z pełną świadomością. Na chwilę obecną tylko klocki do wymiany, zaś za resztę pewnie na wiosnę się zabiorę. W ramach ciekawostki pod maską jest co prawda 72Ah akku, niemniej o prądzie 380A (diesel!?), a auto pali przy -18!
Poza tym samochód posiada:
- jasną skórzaną tapicerkę
wszystkie szyby latające
podgrzewane, manualne fotele
oświetlenie gdzie tylko nie zajrzeć
pełny zapas allu 16"
hak holowniczy
Pozdrawiam, B.