Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Po wymianie bendixa auto nie chce odpalic

Elektryka
ODPOWIEDZ
cinek123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Po wymianie bendixa auto nie chce odpalic

Post autor: cinek123 » 11 lut 2012, 19:10

Witam jestem na tej stronie nowy mój problem jest taki ze auto stało na mrozie chciałem go zapalic zakrecił raz a potem siadł bendix zaprowadziłem go do mechanika i naprawił , co sie okazało ze rozrusznik kreci ale nie zapala . przekrecam kluczyk i nie zapala sie głowny komputer ten na srodku praktycznie nic nie działa nie ma nawet godziny radio działało co to jest dziwne bo po odłaczeniu aku powinien wymagac kodu . bespieczniki sa dobre czy to znaczy ze czeka mnie podłaczenie pod komputer i problem minie ? jesli ktos wie co to moze byc to prosze o pomoc ...

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 12 lut 2012, 16:10

cinek123, coś mi sie wydaje, że najwięcej miałby tu do powiedzenia mechanik od rozrusznika. Masz radio z funkcją pamietania kodu, czy mechanik nie odłączał akumulatora ( mógł co prawda załączyc jakieś podtrzymanie ?) i przy nieodłączonym aku zrobił jakąś zwarę ???

To oczywiście tylko domysły ale jeśli przed naprawą rozrusznika wszystko działało a po naprawie nie to najpierw tam bym szukał <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

cinek123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cinek123 » 13 lut 2012, 17:48

tak jest kod na radiu i jak niby odłaczył aku to to dziwne ale radio normlnie grało a głowny komputer nie zapalał on muciał cos odwalic ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja