Witam.
Mam taki problem, że nie otwierają mi się drzwi od strony kierowcy. Wszystkie pozostałe drzwi, maska i bagażnik otwierają się bez problemu. Przez kilka ostatnich dni było tak, że te drzwi kierowcy delikatnie mi przymarzały, ale się otwierały. Później musiałem trochę nagrzać w samochodzie, żeby się zamknęły, bo nie chciały się domykać od razu po otwarciu. Teraz w ogóle nie chcą się otworzyć. Ciągnę za klamkę od zewnątrz i od środka do koĂąca, ale to nic nie daje. Muszę wsiadać drzwiami od strony pasażera i trochę to komicznie wygląda. Centralny zamek działa bez zarzutu, i na pilot i kiedy przekręcam kluczyk w zamku. Co można z tym zrobić?
Pozdrawiam.
[ A6 C5] Nie otwierają się drzwi.
- chelmianinl
- Forum Audi A6 / A7
siemasz.
miałem dokładnie ten sam problem jakoś na początku tych mrozów i również pod marketem od stronu pasażera wysiadka ;P. postawiłem autko pod domem stroną żeby słoĂące padało na te drzwi kierowcy zeby trochę odpuściło. postawiłem rano, popołudniu odpuściły, a na drugi dzieĂą rano to samo ale po chwili puściły posłużyłem się WD40(popryskałem na te zapadki) i po problemie do dziś w większe mrozy otwieram bez problemu. pozdro
miałem dokładnie ten sam problem jakoś na początku tych mrozów i również pod marketem od stronu pasażera wysiadka ;P. postawiłem autko pod domem stroną żeby słoĂące padało na te drzwi kierowcy zeby trochę odpuściło. postawiłem rano, popołudniu odpuściły, a na drugi dzieĂą rano to samo ale po chwili puściły posłużyłem się WD40(popryskałem na te zapadki) i po problemie do dziś w większe mrozy otwieram bez problemu. pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Zajrzyj tu a6-c5-zamek-strona-lp-vt31231,15.htm
- PictBridge
- Forum Audi A6 / A7
drzwi
u mnie tez się nie otwierały, pojechałem z dziewczyną na zakupy do galerii postawiłem na parkingu podziemnym gdzie jest ciepło i po 3 godzinach wszystko było jak należy pozdrawia.