Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.4]Wycieki z misy olejowej

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.4]Wycieki z misy olejowej

Post autor: aro » 08 mar 2008, 13:02

Witam, mam pytanko bo znajomy jest na kupnie wlasnie audi a6 i bylismy ogladac kilka, niestety wlasciciele dosc dobrze "wymyli" silniki, bo auta po odpaleniu tak z 10 min maja wyciek oleju (kapie kolo chlodnicy) ale patrzac nie mozna go zlokalizowac, pytanie czy ktos z was wie gdzie przewaznie sa te wycieki i czy drogie jest tego naprawienie?
Ja przy swojej mialem, cos podobnego ale mi usuneli to jak naprawialem skrzynie, poz.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2008, 19:23 przez aro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chester
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Chester » 08 mar 2008, 17:07

Ciezko jest okreslic ile warta bedzie naprawa jak sie nie widzi miejsca wycieku moze to byc zwykla uszczelka do wymiany i jej cena nie jest duza a moze byc tak ze ta misa jest peknieta a wymiana juz troche da po kieszeni jak macie mozliwosc wezcie to auto na kanal i szukajcie miejsca wycieku
AUDI GUT!!!

Awatar użytkownika
masa124
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: masa124 » 07 lip 2008, 11:37

ja miałem podobny wyciek.wyglądało to jak wyciek z miski olejowej co sie okazało był to wyciek z czujnika oleju zaraz obok filtra one sa plastikowe i pekaja co w konsekwencji prowadzi do wycieku.

matizx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: matizx » 11 lip 2008, 13:25

Mi też kapało, zauważyłem jak wymieniałem olej.
Mechanik wymienił mi uszczelki i na razie wszystko w porządku.
Koszt do 100 zł.

iras85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: iras85 » 11 lip 2008, 13:51

Witam.

Panowie pozwolicie ze sie podepne do tematu o tych wyciekach.

Mam podobny problem, a mianowicie jak wymienialem olej (wczoraj) to zauwazylem ze mam wyciek ktory brudzi mi wszystko po kolei. Wyciek zauwazylem po stronie filtra oleju tylko ze duzo wyzej. Mozna powiedziec ze prawie przy samym pasku co tam idzie. Dokladnie to nie wiem gdzie bo robila sie szarowka i musialem sie streszczac zeby wszystko zrobic i nic nie spartolic tak ze tylko tak to moge opisac. Mysle ze sie domyslicie o jakie miejsce mi chodzi. To jest nad wszystkimi wezami prawie na samej gorze. Tak jakby pod tym plastikiem (oslona). Tak sie zastanawiam czy tam ida jakies symeryngi lub oryngi ktore moga przepuszczac i powinno sie je wymienic przy wymianie rozrzadu.

Jeszcze co mnie zaciekawilo to, to ze jak niunke odpale i chodzi sobie na luzie to slychac takie pykanie, tak jak by paseczek bil o plastik. Z tym ze odrazu mowie, nie wymienialem jeszcze rozrzadu (mam to w planach) ale chcialem sie dowiedziec czy to ma cos wspulnego z rozrzadem.

Pozdrawiam i przepraszam ze sie tak podpinam ale podobny temat tak ze wykozystalem sytuacje.

marek1980
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek1980 » 14 lip 2008, 00:22

http://www.blauparts.com/audi/audi_valv ... ketleaking

strona po angielsku, ale u mnie wlasnie z tego miejsca leci(image 2)
audi a6 c5 2.8 quattro sport 1999r

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja