Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] A6 C5 Ucięta kostka wzmacniacza proszę o pom

Car Audio
ODPOWIEDZ
moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant] A6 C5 Ucięta kostka wzmacniacza proszę o pom

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 16:21

Witam wszystkich którzy zainteresowali się moim problemem.
na samym początku powiem że szukam już rozwiązania ok 2 dni i nic.
wiem że jest dużo tematów podobnych do mojego ale żaden mi nie pomógł.
A więc tak : kupiłem ostatnio a6 avant z oryginalnym nagłośnieniem , niestety poprzedni właściciel miał założone inne radio i uciął kostkę wzmacniacza. Efekt : tylne głośniki i sub nie działa, już poczytałem i wiem że tylne głośniki idą przez wzmacniacz. Moje pytanie i prośba jest taka że potrzebuję informacji na temat kolorów (opisu )
Z tego co wyczytałem sterowanie wzmacniaczem to kolor biały . Wszystko fajnie ale ja mam 2 białe :P 2 biało brązowe i żółty. w radiu wiem jak wszystko podłączyć
oto fotka zapożyczona z forum http://imageshack.us/photo/my-images/694/obraz909.jpg/

jeśli ma ktoś nawet fotkę kostki będę bardzo wdzięczny

dodam że radio audi concert blaupunkt kaseta wzmacniacz blaupunkt

Jeszcze jedno audi jest niby w wersji s6 (kierownica zegary na głośnikach bose) i ma jakieś sterowanie w kierownicy po lewej i prawej powiedzcie czy jest to do radia?? niestety nie działa
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Ps. dodam że mam jakiś schemat ale nic z niego nie czaję

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 17:33

moratti, Witam kolego sprawdź dokładnie czy masz nagłośnienie bose zaglądnij do bagaznika po prawej stronie czy pisze na subwooferze bose mogą być inne podłaczenia.Znalazłem w necie opis kostek może się przyda pozdrawiam ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 18:01

siemka daniel dzięki za podpowiedź ale jednak mam inne kolory.
jeszcze sprawdzę dokładnie.
ale z tego co pamiętam mam 2 białobrązowe , 2 białe , żółty i z tego co pamiętam jeszcze jakiś.
mam jeszcze jedną małą zieloną kostkę która pasuje tylko pod wejście c2 w radiu czyli download.htm?id=9367

a i jeszcze jedno odnośnie sterowania z kierownicy , tak jak wspomniałem mam kierę s6 z przyciskami po lewej i prawej. czy ta zielona kostka jest może od tego sterowania i czy trzeba to jakoś aktywować np vagiem??

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 18:35

moratti, poczytaj jeszcze na tej stronie http://studio24.prv.pl/ jest dużo opisów.

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 19:05

sprawdzałem już na tej stronce ale nic nie znalazłem. suba mam z tyłu blaupunkta. na boczkach niby bose więc zgłupiałem. radio to nie concert tylko chorus, ta zielona mała wtyczka do czego służy?? jeszcze dzisiaj będę kombinował zobaczymy. podłączę vaga i może cosik sprawdzę.
A powiedzcie bo mam taką kierownicę http://allegro.pl/audi-a6-s6-kierownica ... 37146.html i nie działa multifunkcja czy na tym radyjku powinna czy nic z tego nie będzie?? czy może włącza się ją vagiem??

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 19:20

moratti, kolego przyciski w kierownicy służą do zmiany biegów w tipie a nie do radia ładny masz bałagan w tym aucie z audio <luzik> wtyczka już sam znalazłeś download.htm?id=9367 ;)

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 19:40

no jest ładny Burd.. hehe
no ale trudno trzeba troszkę popracować nad tym i może się uda cosik wykombinować.
wiem że znalazłem ten opis ale jak bym miał fotkę takiej kostki od kogoś z auta to byłoby super bo tak to mogę się tylko domyślać że jest koloru żółtego i nic więcej. na schemacie który znalazłem jest wszystko opisane ale ja mam tylko kabelki i nie wiem który gdzie podłączyć.
Powiedz jeszcze czy muszę ewentualnie coś włączać vagiem w radyjku po znalezieniu i podłączeniu tych kabli od suba??

Jeśli chodzi o przełączniki w kierownicy to dzięki za podpowiedź :P tip mi nie chodzi bo mam spierd... wajchę od biegów ale jak tylko zmienię to sprawdzę czy działa.
Ogólnie jeszcze troszkę roboty ale mam nadzieję że to ogarnę. Autko kupione 22.12 wydaje mi się że za dobre pieniążki więc mogę troszkę w nie zainwestować :)

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 19:47

moratti, najlepiej jak zrobisz foto tych przewodów wnioskuje, że orginalnie było radio concert ktoś przed sprzedażą wsadził na sztuke chorusa można go kupić za pare groszy masz zmieniarke w bagażniku.

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 19:59

Daniel a powiedz w którym miejscu powinna być zmieniarka?? po prawej mam suba po lewej narzędzia.
Koleś który mi sprzedał autko miał wcześniej inne radio i powycinał kostkę żółtą.
Za jakąś godzinkę mogę wstawić dokładne foty kabli
wyglądają identyczne jak w tym temacie -a6-c5-ucieta-kostka-pod-wzmacniacz-pro ... t40459.htm
sprawdzałem ten schemat który jest podany ale nie mogę się połapać
wiem że są dwa białe (myślę że to lr i rr) i dwa brązowo białe (chyba powinny być razem poł. i jest to com.) a żółty może być sterowaniem wzmaka ale to tylko domysły wg tej fotki http://imageshack.us/photo/my-images/17/gfdfghf.jpg/

Wiesz kupię sobie cosik takiego i podłączę bez problemu. Warunkiem jest to żebym wiedział czy żółty jest do sterowania wzmacniaczem :P bo nie chcę go spalić

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 20:07

moratti, zmieniarka powinna być po lewej stronie tam gdzie narzędzia możliwe, że jest wyjeta sprawdź czy jest kabel okrągłe złącze kolego sprawdze u siebie jakie kable idą do wzmacniacza zrobie foto.

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 20:37

Siema
zmieniarki brak kabla też nie widzę
mam polskiego vaga ale chyba nie mam licencji bo nie łączy. może jakiś inny dobry program polecisz??
mam elma 327
i jeszcze jedno do czego służy przycisk przy drzwiach na słupku od kierowcy??

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 27 gru 2011, 20:43

moratti, jak dobrze pamiętam od aktywacji alarmu ja używam Polski vag 4.9 i vag-com 311-2 co do sprzętu to wynika, że instalacja pod radio chorus bez zmieniarki.

moratti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: moratti » 27 gru 2011, 20:45

no radio chorus to teraz kolory kabli zaraz zrobię fotki :P może coś zdziałamy
Wysłany: Wczoraj 21:03

--------------------------------------------------------------------------------

http://imageshack.us/phot...4/img5713v.jpg/
http://imageshack.us/phot...4/img5714h.jpg/
oto fotki :P
ps ściągnąłem vag-com i nie wykrywa portu
mam elm 327 jakie powinny być ustawienia w opcjach?? dodam że scan tool wykrywa i diagnozuje silnik

Wysłany: Wczoraj 21:57

--------------------------------------------------------------------------------

Oki sprawa rozwiązana Chyba
biało brązwe powinny być połączone jest to 3 (masa wyjść liniowych)
żółty 1 lub 2 wyjście liniowe
biały 1 lub 1 wyjście liniowe

biały (trzeba sprawdzić miernikiem. podłączenie miernika (omomierza) biały przy kostce wzmacniacza nr 6 z jednym z białych przy radiu jest to zasilanie wzmacniacza

A wystarczyło odpiąć kostkę przy wzmacniaczu i sprawdzić kolory :P kostka jest ponumerowana :P
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
jeszcze tylko rozwiązanie problemów z vagiem
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 09:03 przez moratti, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja