Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFB 2.5 150 KM] Pedal gazu nie reaguje na wcisniecie! Pomo

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Pedal gazu nie reaguje na wcisniecie! Pomo

Post autor: Narko » 25 gru 2011, 20:05

Witam, ostatnio w deszczowe dni mam problem z autem, mianowicie odpala mi bezproblemowo tylko jak dodam gazu to prawie nie reaguje na wcisniecie. podniesie sie do 1000 obrotow jak wcisne i opada, po czym podnosi sie sam do 1200obrotow i utrzymuje takie obroty caly czas. Ponizej nagralem filmik jak to wyglada, dodam tez ze pozniej zapala sie tez kontrolka od swiec zarowych. Kiedys mialem taki problem okazalo sie ze to przez wilgoc gdzie woda sie zbiera pod akumulatorem bo zapchane dziurki byly, wyczyscilem i jak juz wyschlo to chodzilo normalnie, ale teraz normalnie splywa woda i nie ma tam wody a i tak jest problem, co moge zrobic? dziekuje i czekam na komentarze :)
link do filmu :

kuki23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kuki23 » 25 gru 2011, 20:46

podemnij komputer i sprawdz jakie masz bledy bedzie prosciej mrugajace swiece to jakis blad w sterowniku zapisany napewno cos masz zgrzebane te auto

Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Narko » 25 gru 2011, 21:05

kuki23 pisze:podemnij komputer i sprawdz jakie masz bledy bedzie prosciej mrugajace swiece to jakis blad w sterowniku zapisany napewno cos masz zgrzebane te auto
we wtorek prawdopodobnie jade pod kompa, mam nadzieje ze do tego czasu znormalnieje. A dodam tez ze jak wrzuce na bieg i do 3 biegu pociagnie na tych obrotach to jak pozniej wlacze tempomat bo podajrze od 30km/h sie wlacza to normalnie gaz lapie na tempomacie.

scuda
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scuda » 26 gru 2011, 10:34

Potencjometr gazu :) Sprobuj rozpiac styki i zobacz czy nie zasniedziale byc moze tam wilgoc sie gdzies zbierała.
Mialem to samo odplyw zatkany był, wody sie uzbierało po brzegi i po jakims czasie nie mialem "gazu". Odpialem wtyke od potencjometru podmuchalem troche ogrzałem opalarką i pomogło. Potencjometr znajdziesz na pedale gazu, u nasady.

Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Narko » 27 gru 2011, 00:26

scuda pisze:Potencjometr gazu :) Sprobuj rozpiac styki i zobacz czy nie zasniedziale byc moze tam wilgoc sie gdzies zbierała.
Mialem to samo odplyw zatkany był, wody sie uzbierało po brzegi i po jakims czasie nie mialem "gazu". Odpialem wtyke od potencjometru podmuchalem troche ogrzałem opalarką i pomogło. Potencjometr znajdziesz na pedale gazu, u nasady.
napewno sprawdze :) dzieki wielkie, jak cos sie zmieni dam znac :) dzisiaj rano mialem to samo, ale musialem pewna sprawe zalatwic wiec musialem tempomatem jakos sobie pomoc zeby dojechac, a po 2h postoju po tym jak dojechalem na miejsce to odpalilem i dobrze bylo juz, dziwne to wszystko, no ale zobacze to co powiedziales ,,scuda" z tym potencjometrem:) dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja