Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFB 2.5 150 KM] Czy vacum pompa jest dobra

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Czy vacum pompa jest dobra

Post autor: lgorek » 24 gru 2011, 21:47

Witam

Mam pytanie osób do tych znających temat. Mam pytanie na temat vacum pompy czy jest sprawna tak jak ma być czy jest do wymiany ?

Przy zapalonym silniku, pomału się ładuje ale idzie do końca
Obrazek

Na filmiku poniżej podśnienie mierzone w miejscu jak na obrazku powyżej nie wiem czy dobrym ale tak mierzyłem. Czy sprawna vacum pompa ma mieć takie wartości. Skoki podciśnienia są od wciskania hamulca.
[youtube][/youtube]

Sprawdzanie podciśnienie koło zaworków, na wężyku który idzie do filtra powietrza
Obrazek

Podciśnienie sprawdzane na wężyku który idzie do filtra powietrza. Obroty silnika zwiększane płynnie do około 3000.
[youtube][/youtube]

Do czego idzie ten wężyk
Obrazek

Czy podciśnienie jest dobre w mojej vacum pompie oraz przy zaworkach, bo auto nie jest super żwarze, a hamulce są takie dziwne. Dlatego pasuje zdiagnozować czy to vacum czy serwo a może coś innego.

scuda
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scuda » 25 gru 2011, 13:53

Jedynie co moge ci powiedziec to, ze ten wezyk idzie do filtra wegla aktywnego, ktory znajduje sie pod lewym
blotnikiem. Na wartosciach podcisnienia sie nie znam, trza by zajrzec do literatury.

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 26 gru 2011, 23:25

no taki mam a nie inny
czyli jest dobrze czy nie zakladajac ze mam 0,8 czyli bardzo blisko idealowi. Ale czy przy wcisnieciu hamulca jest OK ? i na tych zaworkach

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja