ostatnio zaowazylem ze auto odpala odrazu po przekreceniu kluczyka na pozycje do przygotowania do odpalenia.znaczy na zaplon gdzie pokazuja sie wszystkie kontrolki.wiem ze wczesniej mialem normalnie a teraz wkladam kluczyk odblokowuje kiere i daje lekko na zaplon a on odrazu odpala????
moze wie ktos co moze byc??? w sumie auto jezdzi ale jak przyjda mrozy to jak on chce sobie zagrzac swiece???
mile widziane info:)
pozdrawiam gregor26
[audi a6 c6] dziwny problem z odpalaniem
-
- Forum Audi A6 / A7
[audi a6 c6] dziwny problem z odpalaniem
duzo zrobione i juz prawie nie ma co robic......
Witam
Dziś pojawił się u mnie taki sam problem. Mam od tygodnia A6C6 z 2006 r. 2.0 TDI.
Auto odpala już na pozycji zapłon. Wcześniej działało normalnie, kluczyk się cofał i było ok.
Martwię się również trwającym okresem zimowym.
Czy rozwiązaliście swój problem inaczej niż "wysiadłem i wsiadłem jeszcze raz"???
- u mnie to nie działa
Proszę o odpowiedź.
Dziś pojawił się u mnie taki sam problem. Mam od tygodnia A6C6 z 2006 r. 2.0 TDI.
Auto odpala już na pozycji zapłon. Wcześniej działało normalnie, kluczyk się cofał i było ok.
Martwię się również trwającym okresem zimowym.
Czy rozwiązaliście swój problem inaczej niż "wysiadłem i wsiadłem jeszcze raz"???
- u mnie to nie działa

Proszę o odpowiedź.
U mnie pojawia sie ten problem po myciu samochodu lub po sporym deszczu. Dodatkowo wtedy nie swieci 3 swiatlo stop. Byc moze woda dostaje sie do skrzynki bezpiecznikow/przekaznikow po prawej stronie pod maska, obok wlewu plynu do spryskiwacza? Jest to mozliwe?Zauwazylem tez, ze zbiera sie woda pod dywanikiem kierowcy Czy w tym miejscu znajduja sie jakies moduly/przekazniki odpowiedzialne za stacyjke, swiatlo stop?
Witam
U mnie również ten sam problem wyłącznie w momencie naprawdę dużego deszczu, błota pośniegowego itd. Odpala od razu w pozycji zapłon. Latem to jeszcze nie problem ale zimą było mi naprawdę żal silnika.
Widzę, że wielu ma ten kłopot, ale rozwiązania nie znalazłem. Odrzucam stacyjkę jak sugerował mi elektryk z uwagi na wyłączny związek z dużą wilgocią - stacyjka raczej nie ma z nią bezpośredniej styczności.
Proszę o sugestie lub może ktoś to rozwiązał.
Posiadam A6C6 2.0 TDI 2006 r.
U mnie również ten sam problem wyłącznie w momencie naprawdę dużego deszczu, błota pośniegowego itd. Odpala od razu w pozycji zapłon. Latem to jeszcze nie problem ale zimą było mi naprawdę żal silnika.
Widzę, że wielu ma ten kłopot, ale rozwiązania nie znalazłem. Odrzucam stacyjkę jak sugerował mi elektryk z uwagi na wyłączny związek z dużą wilgocią - stacyjka raczej nie ma z nią bezpośredniej styczności.
Proszę o sugestie lub może ktoś to rozwiązał.
Posiadam A6C6 2.0 TDI 2006 r.