Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wyskakuje TrybAwaryjny

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jimmisek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wyskakuje TrybAwaryjny

Post autor: jimmisek » 22 lis 2011, 13:10

Witam
Jestem w trakcie zakupu Audi 2006 3.2FSI auto zostało sprowadzone z USA i wyskoczył problem mianowicie auto płynęło z odłączonym akumulatorem po sprawdzeniu auta w Polsce okazało się ze nie może wskoczyć na ponad 3tys obrotów bo zaraz wyskakuje Tryb Awaryjny Audi trafiło do serwisy VW w Opolu tam sprawdzili przepływomierz okazało się ze dobry auto trafiło do serwisu w Rudzie Sląskiej tam sobie z tym poradzili ale auto stało kilka dni na radiu i wysiadł akumulator po naładowaniu okazało się ze problem wrócił wiec okazuje się ze naprawa była chwilowa.Nadmienię tylko ze auto nie było tankowane w Polsce bo słyszałem ze jest to tez różnica.Jak ktoś spotkał się z takim problemem i rozwiązał go to piszczę,piszcie także pomysły co to może być lub dlaczego tak się dzieje auto nakręcone ma 90tys.Pozdrawiam i z góry dzięki.
Jimmisek

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 22 lis 2011, 13:23

jimmisek, powiedz mi co to znaczy, że auto wchodzi w tryb awayjny? O skrzyni wiem ale silniku?

90k mil czy km?

Awatar użytkownika
jimmisek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jimmisek » 22 lis 2011, 16:33

Wiem jak na to chwile ze wyskakuje tryb awaryjny na kompie i już dalej nie wskoczy na obroty.60mil także 90tys.Auta nie widziałem ma je człowiek który przyprowadził mi go do Polski i chce sprzedać mi auto sprawne ale ze nie radzą sobie jego fachowcy z ta awaria to poinformował mnie o zaistniałej sytuacji i może razem temu zaradzimy.Oczywiście za auto jeszcze nie zapłaciłem wiec jak sobie z tym nie poradzimy to nie biorę je.
Jimmisek

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 22 lis 2011, 16:58

Rozumiem. Pierwsza rzecz to podłączenie podłączenie pod komputer (VAG/VCDS) i odczytanie błędów... Jeśli to skrzynia wchodzi w tryb awaryjny to tak może być i dla bezpieczeństwa nie pozwala na wyższą zmianę biegów itp.

Zacznij od komputera. W tym aucie to podstawa...

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz A6 Forum
Rocznik: 2006
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: vonito » 22 lis 2011, 18:08

no ale chyba ASO w Opolu o tym wie :)
jak Aso sobie nie radzi i nie wie co jest to chyba sprawa nie jest taka prosta :/

coolmen77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: coolmen77 » 22 lis 2011, 19:25

ASB w Długołęce pod Wrocławiem dobrze ogarnia skrzynie biegów
blisko jest też stamtąd do Oleśnicy do WIK-Elektronik - dysponuje Vas-em 5051 - możesz zdiagnozować silnik
bez żadnych danych nikt ci nie pomoże :(

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 22 lis 2011, 19:54

Moim zdaniem musi być jakiś głębszy problem... ale jeśli nie podasz więcej danych czt. diagnostyka, to nic nie wymyślimy...

szczerba2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Silnik: 3.0 ASN 220KM

Post autor: szczerba2 » 22 lis 2011, 20:45

0x4B25A pisze:Moim zdaniem musi być jakiś głębszy problem... ale jeśli nie podasz więcej danych czt. diagnostyka, to nic nie wymyślimy...
Popieram wypowiedż kolegi . Odłączenie aku lub nawet większy spadek napięcia powoduje masę problemów z systemami auta.Tutaj opisałem swój przypadek ...... Jeśli kolegów to zaciekawi to ja w mojej kolubrynie miałem niezłe przejścia z aku. auto zakupiłem jako uszkodzone we Francji.

Auto było nie do ruszenia no ale Polak potrafi. Po otwarciu drzwi dziwnym zbiegiem okoliczności zapalił sie na fisie komunikat o aku (pomarańczowy) długo nie zastanawiając sie wrzuciłem kluczyk w stacyjke i ...uśmiech na gębie .,wszystko rozbłysło na desce wiec otwieram bagażnik i widzdze nowy aku firmy made in ,,czajna ,, bydle ledwie sie mieściło.no to ja na start a tu ledwie ledwie obraca i wyłącza wsio. Nowięc pytam żabojada czy tą baterie sami montowali, dodam że to serwis audi w Leboicon, a gostek że tak i że im też nie ruszyło. No to lipa se myśle bedzie ,wtopa kasowa no ale. Kolubryne na lawete i do kraju. Winowajcą okazał sie aku ...nowy... uwalona cela , przy wstrząsie raz łapał raz dno .To samo pokazywał stan naładowania 1o% , stukniety i 60%.Po przejrzeniu ofet handlowych zdezydowałem sie na żelowy varty ori audi . Obyło się bez kodowań . Trafiłem go na alledrogo.pl i jak się okazało cena jest porównywalna do zwykłej kwasówki a napewno o wiele wiecej zniesie tzn. cykli rozładowań i ładowań . Dodam ze auto śmiga na 1 kilometrowych odcinkach i paru godzinnych postojach więc tu aku jest mocno eksploatowane. zakup ori żelowej varty jest najlepszym wyjściem(ok. 600 pln).
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.

dux11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dux11 » 22 lis 2011, 20:51

miałem podobny problem. auto wchodziło w tryb awaryjny, wiele warsztatów nie mogło znaleźć przyczyny. Okazało się że padł sterownik skrzyni biegów.

szczerba2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Silnik: 3.0 ASN 220KM

Post autor: szczerba2 » 22 lis 2011, 21:22

Brak oleju lub niski poziom też spowoduje tryb awaryjny skrzyni biegów.Przerabialem też ten temt.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.

Tedi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Silnik: 3.0 BMK 224KM

Post autor: Tedi » 22 lis 2011, 22:12

Tryb awaryjny to nie tylo skrzynia to też silnik a konkretnie jego spalanie żeby nie dopowadzic do uszkodzenia silnika . Może to byc zla mieszanka uszkdzona sonda labda.itp. podjedż na lotnisko za ÂŚódemką wiazd od Myrka tam jest doś dobry fachman ma wasa to ci spawdzi.

Awatar użytkownika
jimmisek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jimmisek » 25 lis 2011, 12:31

Witam
Prawdopodobnie padł sterownik skrzyni biegów wgrywali program na nowo ale po odłączeniu klem i podłączeniu i tez po nagrzaniu auta wracało to samo dzisiaj maja zakładać nowy sterownik znaczy z auta po wypadku ale gościu daje na niego gwarancje.Zobaczymy czy to właśnie to...
Jimmisek

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz A6 Forum
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: vonito » 25 lis 2011, 13:26

ale co... w Aso się nie płapali że wyskakuje bląd sterownika szkyni <szok>
podpieli kompa i nic nie widzieli?
możesz to wyjaśnić po wierzyć mi sie nie chce
jak sterownik to musiał dawać błędy
przecież nie było chyba sytuacji że podpieli kompa i nie było żadnego błędu a fura ma tryb awaryjny ;)

Awatar użytkownika
jimmisek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jimmisek » 29 lis 2011, 18:45

Witam
Auto stoi w profesjonalnym serwisie w Mysłowicach który zajmuje się tylko naprawa skrzyń automatycznych skrzynia jest zdjęta okazało się ze jest zatarty tłoczek na sterowniku hydraulicznym skrzyni to tyle wiem jak na ta chwile nie wiem na razie jakie koszt i czy da rady to wymienić.

Temat auta nie aktualny gosciu okazał sie zwykłym oszustem tak naprawde to chyba tego auta nie ma a na dodatek mam problem ze zwrotem od padalca zaliczki takze koncze jak na ta chwile
pozdrawiam
Jimmisek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja