[A6 C4 ABK] Podświetlenia w przełączniku ustawienia lusterek
[A6 C4 ABK] Podświetlenia w przełączniku ustawienia lusterek
Witam
Coś się stało ,brak podświetlenia w przełączniku ustawienia lusterek.Ustawienia działają-brak tylko podświetlenia.Wymieniłem żarówki-bez zmian.Wszystkie zegary są podświetlone ściemnianie działa ,tylko brak podświetlenia w przełączniku.Gdzie szukać przyczyny,skąd idzie zasileni,jakim przewodem i na jaki nr w przełączniku.Niby banał ,ale nie lubię jak coś nie działa
Pozdrawiam
Coś się stało ,brak podświetlenia w przełączniku ustawienia lusterek.Ustawienia działają-brak tylko podświetlenia.Wymieniłem żarówki-bez zmian.Wszystkie zegary są podświetlone ściemnianie działa ,tylko brak podświetlenia w przełączniku.Gdzie szukać przyczyny,skąd idzie zasileni,jakim przewodem i na jaki nr w przełączniku.Niby banał ,ale nie lubię jak coś nie działa
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
a mam pytanie jak sie dobrać do żarówki tego przełącznika ? rozbiera sie jakoś ?
https://a6klub.pl <--- zapraszam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Panowie mam pytanko co do napięcia w tych miejscach podświetlenie ust. lusterek i wskaźnika temp. zewnętrznej. wstawiałem tam żarówki już chyba 3 razy i bardzo szybko się przepalają ( żarówki o tych samych parametrach jak oryginały) mam dość rozbierania tego dlatego chce wstawić diody tylko jakie , aby nie było meksyku w stylu ze to co wstawię będzie świeciło 2 razy mocniej

Panowie mam pytanko co do napięcia w tych miejscach podświetlenie ust. lusterek i wskaźnika temp. zewnętrznej. wstawiałem tam żarówki już chyba 3 razy i bardzo szybko się przepalają ( żarówki o tych samych parametrach jak oryginały) mam dość rozbierania tego dlatego chce wstawić diody tylko jakie , aby nie było meksyku w stylu ze to co wstawię będzie świeciło 2 razy mocniej

-
- Forum Audi A6 / A7
Jest różnica i to spora, raz wstawiałem pod prędkościomierz białe diody bo tez tak myślałem wyszedł ,efekt cukierkowy róż ( tak przy okazji dioda się nie nadaje do miejsc gdzie światło ma się rozchodzić na boki bo nie świeci za dobrze na boki i jest
) diodek używajcie tylko w miejscach małych zegarów , olej ,ładowanie ,temp. silnika

-
- Forum Audi A6 / A7