Witam. Mam takie problemy: slabo pali jak zimny na benzynie,po podlaczeniu pod kompa bylu bledy
17546 chyba oznacza to ze mieszanka za uboga
17535 mieszanka za bogata
16684 przerwa zaplonu, byl jeszcze jeden 16814 ale nie wiem co to oznacza.
Po wykasowaniu bledow bylo ok ale tylko na benzynie po przelaczeniu na gaz bledy znowu wskakiwaly chociaz ostatnio i na benzynie to sie robi, jest tez problem bo nie raz nie chodzi na wszystki gary.
Prosil bym o pomoc moze ktos mial takie przypadlosci. Pozdrawiam
[ AQJ 4.2 340 KM] C5 4.2 340km z gazem stag300. Problem z od
Mam zamiar sie wybrac. Ale aktualnie jezdze na benzynie i bardzo mi to nie przeszkadza to nie jas takie pilne. Mam tez problem ze nie chodzi nie raz na 2 i 5 garze ale chyba do wymiany sa cefki teraz siedze 5dni w domu to bede mial czas. Widze ze masz podobny silnik to nie miales takiego przypadku z tymi garami?
Dzisiaj wykasuje to zobaczymu co bedzie. Musze jeszcze sprawdzic cewki i swiece, chyba najlatwiej bedzie je po zamieniac i zobaczyc czy beda wyskakiwac te same bledy.
Wykasowalem bledy to jest gorzej niz bylo chodzi o to ze 2 i 5 gar nie chodzi. Jutro jade najpierw sprawdze cewki jak tylko bedzie taki problem to nie bedzie zle. Zobaczymy jutro.
Do gazownika podjade jak bede mial troche wiecej czasu.
Mam jeszcze pytanie jaki jest rozklad cilindrow patrzac tak jak bym stanal przed samochodem? Jest gdzis to napisane czy trzeba gdzies to samemu znalezc?
Wykasowalem bledy to jest gorzej niz bylo chodzi o to ze 2 i 5 gar nie chodzi. Jutro jade najpierw sprawdze cewki jak tylko bedzie taki problem to nie bedzie zle. Zobaczymy jutro.
Do gazownika podjade jak bede mial troche wiecej czasu.
Mam jeszcze pytanie jaki jest rozklad cilindrow patrzac tak jak bym stanal przed samochodem? Jest gdzis to napisane czy trzeba gdzies to samemu znalezc?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 17:46 przez Dadas85, łącznie zmieniany 2 razy.