Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKN 2.5 150 KM] Padło wspomaganie kierownicy

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Max1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKN 2.5 150 KM] Padło wspomaganie kierownicy

Post autor: Max1985 » 09 lis 2011, 22:12

Witam. Mam dość nietypowy problem ponieważ nie znalazłem go na forum. Było ze padło wspomaganie i lądowanie aku i tym podobne...
U mnie po przejechanych 2 kilometrach padło wspomaganie i co dziwne ładowanie zachowane, wiskoza pracuje jak należy, pasek wielorowkowy napięty, koło pompy obraca się, a wspomagania kierownicy brak :( po odkręceniu kurka wlewu płynu wspomagania zauważyłem iż pomimo załączonego silnika płyn nie buzuje. Dodam ze pompe wspomagania wymieniłem jakieś 6tys km temu na nówkę razem z płynem.
Co mogło się stać ?? Proszę o szybką odpowiedz
Obrazek

woyak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: woyak » 04 mar 2012, 18:05

Witam,
Chciałbym odświeżyć temat ponieważ zauważyłem, że u mnie też nie buzuje płyn na włączonym silniku. Dodatkowo przy skręcaniu kierownicą słychać jak skrzypi. Co powinienem zrobić ?
KRÓL LEWEGO PASA !!!

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 05 mar 2012, 09:56

Max
ja bym stawiał na pompę wspomagania będzie uwaliła się,

Woyak
wymieĂą cały płyn a później sprawdz co i jak, najlepiej przelej jakimś tanim najpierw aby usunąć syf np 2 liry a później zalej dobry. Ja robiłem tak że wyciągłęm zbiornik od wspomagania i do powrotu podłączyłem wężyk i spływał do butelki ten syf jak widziałem że jest już czysty zalałem dobry.

Awatar użytkownika
Max1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Max1985 » 05 mar 2012, 20:00

mnie to nie dało spokoju bo pompa nowa a objawy jakby się coś pourywało... zalałem płynu pod korek i zassałem płyn z wężyka zwrotnego :P ciężko było ale płyn poszedł i wszystko działa do dziś dnia bez zarzutu... ciekawy przypadek bo w płynie ( wymieniłem na nowy ) nie było żadnego syfu...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja