Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ARJ 2.4 165 KM] Proszę o poradę

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
krzysi7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ARJ 2.4 165 KM] Proszę o poradę

Post autor: krzysi7 » 30 paź 2011, 15:59

Witam wszystkich klubowiczów.
Otóż mam taki problem polegający na tym ze moje audi a6 z 99r. B+G nie działa na wszystkich garach tj. trzęsie nim na wolnych obrotach, obroty spadają poniżej 1000 i całkowicie stracił moc, jeździ normalnie z takimi prędkościami jak maluch. Więc wziąłem się do pracy wczoraj ( powiem jeszcze, że na przełomie maja i czerwca wymienialem przewody swiecie oraz cewke), wziałem odkręciłem wszystkie świecie, przeczyściłem je, i w pewnym momencie dotykając się jednego z przewodów kopnął mnie prąd. Czyli znakiem tego że ten przewód jest do wymiany? Ale czy tylko on? jezeli po przeczyszczeniu tych świec przez krótki okres auto chodziło poprawnie tj. odzyskało moc itd. dodam że dwie z nich były w oleju ;/
W góry dziękuje za pomoc

piotrek24dm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: piotrek24dm » 30 paź 2011, 17:34

Skoro Cie kopnęło tzn. że te kable nie są całe. I jak nie na wszystkie gary pracuje tzn że kable mimo że nowe może są uszkodzone. Sprawdź w nocy czy nie ma przebicia gdzieś. Co na to vag ?
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html

krzysi7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysi7 » 30 paź 2011, 20:30

Nawet w dzień było widać jak iskra skacze po końcówce kabla. No nie podłączałem jeszcze pod komputer. wymienie ten kabel i zobaczymy co sie bedzie dziac

[ Dodano: 2011-10-31, 18:03 ]
Byłem u dosyć dobrego mechanika więc, ten kabel który mnie kopnął, kopnął także i jego. Gościu zamieniał ten kable w odpowiednie miejsca z cylindra i do cewki i po kilku takich wymianach okazało się że jedno wyjście z cewki musi być zepsute bo nigdy nie daje iskry, takze cewkę zapłonową trzeba wymienić;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja