[ A6 C5] Quattro - naprężenie auta przy skręcaniu.
-
KonradTL
- Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Quattro - naprężenie auta przy skręcaniu.
Witam. Mam pytanie do posiadaczy audi a6 a szczególnie do tych którzy mają coś wspólnego z quattro. Otóż mam taki problem. Gdy skręcam i ruszam czuć jakby "naprężenie" auta. NIe chodzi o to, że coś je chamuje tylko czuć takie delikatne drgania. Czuć je tylko, gdy skręcę na maksimum lub prawie maksimum kierownicą i ruszam. Np. przy zawracaniu. Są to naprawde delikatne drgania i niewyczuwalne dla laików (kolegów którym pokazywałem
) Mój kolega ma audi rok młodsze z tym, że 1.9 i bez quattro i u niego nie ma takiego czegoś. Moje pytanie panowie: czy to normalne? nigdy nie miałem auta z napędem na 4 koła i nie wiem.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
sidewind76
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
a może po prostu interweniuje esp jak szybciej ruszysz
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.
Re: Quattro - naprężenie auta przy skręcaniu.
jaki masz rozmiar oponKonradTL pisze:Witam. Mam pytanie do posiadaczy audi a6 a szczególnie do tych którzy mają coś wspólnego z quattro. Otóż mam taki problem. Gdy skręcam i ruszam czuć jakby "naprężenie" auta. NIe chodzi o to, że coś je chamuje tylko czuć takie delikatne drgania. Czuć je tylko, gdy skręcę na maksimum lub prawie maksimum kierownicą i ruszam. Np. przy zawracaniu. Są to naprawde delikatne drgania i niewyczuwalne dla laików (kolegów którym pokazywałem![]()
) Mój kolega ma audi rok młodsze z tym, że 1.9 i bez quattro i u niego nie ma takiego czegoś. Moje pytanie panowie: czy to normalne? nigdy nie miałem auta z napędem na 4 koła i nie wiem.
-
MrBorrows
-
piotrek24dm
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
Chrobotanie to tylko przegub (jeżeli przy ruszaniu na skręconych kołach (szczególnie pod górę jak jest obciążenie). Auto krzywe dobry jesteś hahah. 
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
KonradTL
- Forum Audi A6 / A7

felgi mam oryginalne audi pozniej wrzucę fotki
aaa kolego lepik, tu nie chodzi o żadne chrobotanie. Przeguby są OK. sprawdzalem je osobiscie. chodzi tu o minimalne drgania. Niektorzy moga ich nie wyczuc hehe. Bylem u mechanika mowil ze to normalne - nie jest to zadna usterka. Tak jak mowilem poprostu auto sie napręża i że malo kto sie na to skarży poniewaz malo kto wyczuwa takie cos. Ja jestem typem czlowieka ktory jest przewrazliwiony na takich punktach (wole likwidować problem w zalążku
np. jeśli jadę za kopcącym autem czuje zapach oleju odrazu mi sie wydaje że kopci mi się spod maski
) Temat uwazam za rozwiazany poniewaz problemu nie bylo hehe to tylko moja nadwrażliwosc. Pozdrawiam wszystkich i dzieki za wypowiedzi 
-
piotrek24dm
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
No bo to jest normalne.KonradTL pisze:lepik Bylem u mechanika mowil ze to normalne - nie jest to zadna usterka.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html