[ A6 C5] przepalająca się żarówka
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C5] przepalająca się żarówka
witam. mam mały problem z przepalającą się żarówką świateł mijania, przez ostatni rok wymieniłem już cztery. przez pierwszy rok użytkowania auta nie było problemu a po roku kiedy przepaliła się pierwszy raz wymieniam co 3 miesiące, wcześniej kupowałem jakiekolwiek żarówki w markecie i myślałem że problem tkwi w ich jakości więc ostatnim razem zakupiłem firmowe osramy za trochę większą kaskę. minęły gdzieś 3-4 miechy i znowu spalona. cały czas siada żarówka z jednej strony, na dodatek z tej gdzie mam umieszczony parownik od gazu i dostęp jest ''delikatnie'' utrudniony. napięcie w instalacji jest ok. ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? czy tylko lipne żarówki czy może coś innego?
dodatkowo proponowałbym sprawdzić szczelność lampy , zbyt wielka wilgoć i szybkie rozgrzewanie się żarówki może spowodować jej przepalenie się. Kolejny ważny aspekt ku przypomnieniu nie dotykamy palcami szkła żarówki gdyż jak ogólnie wiadomo dużo krócej będzie świeciła (dotyczy żarówek H .. .. .. . .. . .)
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: