[ A6 C5] Problem przy wymianie wahaczy w A6 C5
[ A6 C5] Problem przy wymianie wahaczy w A6 C5
Witam,
Mam problem z wyjęciem śruby spinającej górne wahaczyki w swojej A6. Odkręciłem nakrętkę ale śruba ani drgnie , a trzeba ja wybić ? Macie na to jakiś sposób ?
Mam problem z wyjęciem śruby spinającej górne wahaczyki w swojej A6. Odkręciłem nakrętkę ale śruba ani drgnie , a trzeba ja wybić ? Macie na to jakiś sposób ?
pozdrowionka Rysiek
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ta śruba pracuje głównie jako zabezpieczenie sworzni górnych wahaczy. jak jej do końca nie rozwalisz w szczególności gwintu i nie pogniesz to się nadaje. Nie potrzeba też potem jej skręcać na siłę.rysiekj pisze:ÂŚruba po takim "sanatorium" jest do wymiany, co ?
Ja wszystko poczyściłem potem nawsadzałem smaru miedzianego i jak tam zaglądałem z 2 tyg temu to gdzieś po półtora roku wyszła beż żadnych problemów jednym paluszkiem

Powodzonka
Toperz
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Palnikiem grzac alu zwrotnice?marlitkos pisze:niestety koledzy mają rację. Porządny młot 3 kilogramowy i walić aż ustąpi. Jeśli się nie podda to pozostaje palnik do podgrzania.
[ Dodano: 2011-10-14, 14:25 ]
dokupowalem w aso te sruby po ok 4 5 zlrysiekj pisze:No to dzięki, też o takim podejściu myślałemMuszę się tylko dopakować trochę
ÂŚruba po takim "sanatorium" jest do wymiany, co ?
M10x100 10.9
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
ja kiedy brałem się za wymiane górnych wachaczy to tydzień wcześniej pryskałem na te śruby odrdzewiacz i smar w spray;u.
I nie miałem żadnych problemów z odkręceniem
I nie miałem żadnych problemów z odkręceniem

A6 1.8T AJL 180KM 0-100km/h
Night rider
Wykres z hamowni 2013r.
http://imageshack.us/f/96/2013f.jpg/
Night rider
Wykres z hamowni 2013r.
http://imageshack.us/f/96/2013f.jpg/