[a6 c5 2,5]Podłaczenie zmieniarki do navi dx z tunerem tv
[a6 c5 2,5]Podłaczenie zmieniarki do navi dx z tunerem tv
Witam.
Czy może ktoś wie jak podłączyć zmieniarkę przy zamontowanym tunerze TV?
W navi mam już wykorzystane wszystkie wejścia i nie ma miejsca na rzadną wtyczkę.
Z tego co czytałem to zmieniarkę podłącza się do okrągłego gniazda ale ja mam podłączony do niego tuner i jak wyciągam wtyczkę to tuner nie działa.
Tuner jest podłączony do navi dwiema wtyczkami i okrągłą i taką długą.
POMOCY. Jak to zrobić?
Czy może ktoś wie jak podłączyć zmieniarkę przy zamontowanym tunerze TV?
W navi mam już wykorzystane wszystkie wejścia i nie ma miejsca na rzadną wtyczkę.
Z tego co czytałem to zmieniarkę podłącza się do okrągłego gniazda ale ja mam podłączony do niego tuner i jak wyciągam wtyczkę to tuner nie działa.
Tuner jest podłączony do navi dwiema wtyczkami i okrągłą i taką długą.
POMOCY. Jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2008, 21:03 przez btdys, łącznie zmieniany 4 razy.
W tym linku masz schematy podłaczeń radii i zmieniarek:
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm
Kliknij na zmieniacze potem na blaupunkt i zobacz opisy złaczy według swojego odtwarzacza.
Myślę że tu wszystko jest jasno opisane.
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm
Kliknij na zmieniacze potem na blaupunkt i zobacz opisy złaczy według swojego odtwarzacza.
Myślę że tu wszystko jest jasno opisane.
A6 2,5 TDI V Power
Masz wpięta jedna mini ISO czy jedną długą kostkę ISO-C10?
Jakie masz gniazdo ISO-C3 (do wpięcia trzech miniISO) czy gniazdo ISO-C10?
Jeśli masz ISO-C10 to musisz tylko wpiąc odpowiednie piny według schematów z tej stronki co Ci podrzuciłem.
A jeśli masz ISO-C3 i masz wpiętą jedną małą kostkę miniISO to musisz dokupić kostke niebieska miniISO i wpiąć w nią piny według schematu ze stronki i kostkę do gniazda.
W razie kłopotów pisz.
[ Dodano: 2008-10-12, 13:24 ]
Masz Taki kabel do zmieniarki jak na fotce??
Jakie masz gniazdo ISO-C3 (do wpięcia trzech miniISO) czy gniazdo ISO-C10?
Jeśli masz ISO-C10 to musisz tylko wpiąc odpowiednie piny według schematów z tej stronki co Ci podrzuciłem.
A jeśli masz ISO-C3 i masz wpiętą jedną małą kostkę miniISO to musisz dokupić kostke niebieska miniISO i wpiąć w nią piny według schematu ze stronki i kostkę do gniazda.
W razie kłopotów pisz.
[ Dodano: 2008-10-12, 13:24 ]
Masz Taki kabel do zmieniarki jak na fotce??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A6 2,5 TDI V Power
Czyli masz kostke ISO-C3 kompletną (3x miniISO złączone) wystarczy tylko sie wpiąć w odpowiednie piny. Jak będziesz chciał wiedzieć dokładnie który pin do którego gniazda to daj znać to sprawdzę jak to jest u mnie.
Sprawdź jeszcze bo może masz kabel tylko ktoś zmieniarkę zabrał jak sprzedawał??
Sprawdź jeszcze bo może masz kabel tylko ktoś zmieniarkę zabrał jak sprzedawał??
A6 2,5 TDI V Power
Wlasnie chyba tak.Mam jedną długą kostkę.Tyko tam mam już jakieś kable wpięte ale nie wiem do czego. (mam tylko dodatkowo TV fabrycznie) Swoją drogą to trochę dziwne że nie mam zmieniarki fabrycznie a jest TV. Lecz nie było napewno bo sprawdzali mi w servisie po kodach.
Jutro postaram się zrobić tego fotki.
Jutro postaram się zrobić tego fotki.
witam mam navi plus i zamówiłem zmieniarke. Wrzucam ja do bagażnika bo tam mam okragły kabel z bolczykami taki co wyżej był i mini kosteczke na 3 wejścia i to wszysko. Zmieniarke sie podłancza tylko do tego okragłego>
[ Dodano: 2011-06-24, 16:19 ]
oj chyba wam pieniążków na forum zabrakło ,bo zero odzewu na 6 moich tematach.POZDRO DLA POAGAJÂĄCYCH
[ Dodano: 2011-07-15, 11:13 ]
jak mam jedną kostke duze iso i w tej sekcji zmieniarki trzeba włozyć piny ale niewiem który kolor gdzie. Są tam wlożone jakieś dwa kabelki w to miejsce. POMOÂŻE KTOS WKOńCU BO JUZ Z MIESIÂĄC SIę Z TYM OGARNIAM 2 ELEKTRYKÓW NIE UMIE.
[ Dodano: 2011-06-24, 16:19 ]
oj chyba wam pieniążków na forum zabrakło ,bo zero odzewu na 6 moich tematach.POZDRO DLA POAGAJÂĄCYCH
[ Dodano: 2011-07-15, 11:13 ]
jak mam jedną kostke duze iso i w tej sekcji zmieniarki trzeba włozyć piny ale niewiem który kolor gdzie. Są tam wlożone jakieś dwa kabelki w to miejsce. POMOÂŻE KTOS WKOńCU BO JUZ Z MIESIÂĄC SIę Z TYM OGARNIAM 2 ELEKTRYKÓW NIE UMIE.