[ A6 C6 2.0 Tdi] Obroty i kierownica pytanie
[ A6 C6 2.0 Tdi] Obroty i kierownica pytanie
Witam mam dwa szybkie pytanka 1) jakie są prawidłowe obroty na biegu jalowym audi A6 2l Tdi chodzi mi dokładnie o to ze jak rano odpale auto wskazówka obrotomierza dochodzi do 1 i auto pracuje troszke glosniej ale ok ale po chwili jak już troszeczkę pochula to ta wskazówka spada pod polowe 1 a tea pierwszej pod nią kreska i w tedy wydech zaczyna nie co brzeczec a szczególnie końcówki i jest to troszeczkę irytujące. 2) Tu chodzi o kierownicę może to tak ma być wszystko jest git majonez tylko ze jak skrecam to kierownica nie odbija sama tylko sam muszę ja naprostowac czy Audi tak ma?? Dzięki z góry..
Na zimnym silniku: 1000 obr./min i po niedługim czasie spadają a silnik pracuje nieco kulturalniej. Widzę, że posiadasz A6 z 2007 roku więc pewnie posiadasz też DPF-a. A w tym przypadku obroty mogą skoczyć do 1000 obr./min nawet na rozgrzanym silniku jeżeli zacznie się proces wypalania filtra cząstek stałych.
Co do drugiego pytania to tak jak pisał kolega wyżej - nie jest to normalny objaw, kierownica powinna sama wrócić.
Co do drugiego pytania to tak jak pisał kolega wyżej - nie jest to normalny objaw, kierownica powinna sama wrócić.
Obroty mogą też być podniesione przez używanie Klimy, z rana jest zimno jak przypuszcza i w Królewskiej krainie toteż samo uruchomienie klimy na zimnym silniku powoduje wzrost obrotów, potrzebny jest większy woltaż do ogrzewania. Co do rur też mam pytanie, nigdy nie zwróciłem na to uwagi ale mi również trzęsie wylotami... czy inni użytkownicy 2.0 też tak mają?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
teraz też mi trzepie (ale już mniej) tuż po odpaleniu ale to chyba wina łączników elastycznych na rurze - są chyba zbyt elastyczne i przez to całym tłumikiem potrafi porządnie trząchać
u mnie na pewno ta siatka już jest trochę zniszczona
niestety jakoś nie mam okazji się tym zająć
co do klimy - można ją wyłączyć i wtedy sprawdzić czy jest tak samo
u mnie na pewno ta siatka już jest trochę zniszczona
niestety jakoś nie mam okazji się tym zająć

co do klimy - można ją wyłączyć i wtedy sprawdzić czy jest tak samo