[A6 C5] problem z temp. silnika
[A6 C5] problem z temp. silnika
witam, mam problem z temperatura silnika, termostat wymieniony a temperatura 75 stopni na trasie w mieście powieksza sie..termostat do wymiany czy czujnik temp?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeżeli termostat trzyma to na 100% czujnik temperatury do wymiany zamiennik w granicach 40 zł. Sam u siebie wymieniałem 3 miesiące temu.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie jest to normalne, w czasie jazdy temp powinna być większa niż 90 stopni.bartosz00 pisze:powiedzcie panowie czy to normalne ze w czasie jazdy temperatura 70 a po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika odczekaniu 2 minut 90?
W grupie vw termostat otwierany jest gdy temp płynu przekroczy 91 stopni.
Po zgaszeniu silnika może trochę wzrosnąć.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Termostat ORI z oringiem 120zł!To prawda,że trzeba zdjąć cały przód i dużo z tym roboty!Najlepiej wymienić termostat przy okazji wymiany rozrządu jeśli te dwie rzeczy się zazębiają!Będzie jeden koszt robocizny.Z ciekawszych rzeczy to taka ,że wymieniałem ostatnio odboje amortyzatorów i mechanik powiedział,że dałby radę wymienić u mnie termostat bez ściągania przodu!!!Podobno już to robił w silniku 2.8 tylko,że w Passacie!Nie wiem tylko czy to ten sam silnik i czy jest tam taki sam trudny dostęp? <szok>