Witam
Wiem że temat regulacji dawki paliwa był już dosyć szeroko omawiany oraz był nawet stworzony HOW TO, ale mam pytanie innej treści. Po odpaleniu auta dawka wg VAG to ok 3 mg, po rozgrzaniu od ok 90o dawka wzrasta do 1 mg. Nie wiem kto taką dawkę ustawił ale wiąże się to z poważnym "BATORYM" z tyłu. Przy ok 3 tys obrotów współczuję tym z tyłu co jadą za mną. Pytanie czy może to wskazwać na jakieś uszkodzenie nastawnika ? Czy spotkał się ktoś z forumowiczów z takim przekroczenie damwki ? Wiem że fabrycznei powinno być ok 3- 4,2 mg. Niestety nie mam doświadczenia i nie bawiłem się jeszcze pompą paliwa czy mógłby ktoś z forumowiczów polecić kogoś z trójmiasta do kogo można by było udać się na regulację ?
Pozdrawiam
[A6 C4] [2.5 TDI AEL] Duża dawka paliwa wg VAG na pompie
Witam
jestem już po zmianie dawki, wszytsko przebiegło ok, ustawiłem narazie ok 3 mg/H, lecz mam jeszcze jedno pytanie. Po zmianie dawki i przejechaniu się autem czy wszystko jest ok, postanwiłem podłączyc do niego skaner i sprawdzic jeszcze raz, podczas podłączenia skanera (używam skaner VIAKEN VAG 5053) auto zgasło same.
Wyskoczył błąd 65535; U48023 internal control module memory check sum control.
Jako że definicji tego błędu znalazłem kilka to sam nie wiem do czego one się odnoszą, czy ten błąd ma jakiś związek ze zmianą dawki
?
pozdrawiam
jestem już po zmianie dawki, wszytsko przebiegło ok, ustawiłem narazie ok 3 mg/H, lecz mam jeszcze jedno pytanie. Po zmianie dawki i przejechaniu się autem czy wszystko jest ok, postanwiłem podłączyc do niego skaner i sprawdzic jeszcze raz, podczas podłączenia skanera (używam skaner VIAKEN VAG 5053) auto zgasło same.
Wyskoczył błąd 65535; U48023 internal control module memory check sum control.
Jako że definicji tego błędu znalazłem kilka to sam nie wiem do czego one się odnoszą, czy ten błąd ma jakiś związek ze zmianą dawki

pozdrawiam