Siema. mam pytanie odnosnie wymiany zegarow, moj fis jest czerwony (2 kolorowy) a chce pelny kolorowy, z tego co slyszalem od kogos kto to rzekomo robil, nalezy jedynie dopasowac zegary z wersji o takim samym paliwie czyli w moim przypadku benzyna i najzwyczajniej je przelozyc, bez dodatkowej zabawy w kodowanie itd, czy jest to prawda? Dodam ze informacja pochodzi w miare z pewnego zrodla, mimo wszystko chce potwierdzic zanim dokonam zakupu.
Udalo mi sie znalezc 3, wszystkie pochodza z wersji benzyna, wszystkie maja kolorowy fis jednak maja rozne numery czesci. Jak dobrac wlasciwy?
Nie wiem czy mozna zamieszczac linki do e-aukcji takze wklejam tylko numery czesci z opisu przedmiotow.
4F0920951X
4F0920981EX
4F0920980L
[ A6 C6] Wymiana zegarow na kolorowy FIS
Jak nie wiesz, to nie wprowadzaj innych w błąd.Pisi pisze:na 100% bedziesz musiał zczytac pin i zakodowac imo.
Co do nr liczników wydaje mi się ze nie będzie to raczej miało znaczenia, taki sam temat przerabiałem w a4 b6 2002r.
ÂŻadnych pinów, żadnego immo, ale jakieś kodowanie trzeba będzie zrobić, chyba że trafisz zegary z A6 z identycznym wyposażeniem.
Co do numerów: ten pierwszy to wg ETKI nie jest do benzyny, a pozostałe dwa są od allroad-a. Nie wiem czym się różnią od tych w zwykłej A6.