Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czy JBL GTO-1204BP-D bedzie dobry?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
dolekk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Czy JBL GTO-1204BP-D bedzie dobry?

Post autor: dolekk » 07 paź 2008, 12:10

Witam!
Planuje zakup subwoofera i do tej pory myślałem o JBL GTO-1204BP-D ale zacząłem czytać różngo rodzaju poradniki car audio
i dowiedzialem sie, że bas średni (wystepuje w muzyce clubowej :trance,house itp -słucham wlesnie takiej muzyki) gra w
przedziale 80-250Hz a z kolei bas niki (wystepuje głównie w hip-hopie) gra w przedziale 20-80Hz

I właśnie: JBL GTO-1204BP-D gra w przedziale 30Hz - 150Hz i tu właśnie rodzą sie moje obawy: czy ten subwoofer bedzie
grał ładnie przy muzyce hip-hopowej i przy muzyce clubowej? Poniewż zalezy mi na tym zeby grał dobrze w pełnym zakresie.

Jesli nie to może leprze bedzie Infinity REF 1220DE (30-300Hz) albo Magnat Transforce Reference (20-500 Hz)

Jesze małe pytanko: jeśli subwoofer ma podaną inpedancje np. 2x4 ohms to musze zsilić go wznacniaczem dwu-kanałowym
czy wystarczy monoblock?

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: Czy JBL GTO-1204BP-D bedzie dobry?

Post autor: ShoofeL » 07 paź 2008, 13:07

dolekk pisze:Witam!
Jesze małe pytanko: jeśli subwoofer ma podaną inpedancje np. 2x4 ohms to musze zsilić go wznacniaczem dwu-kanałowym
czy wystarczy monoblock?
Jeżeli jest napisane 2*4ohm to podejrzewam, że głośnior jest dwucewkowy i monoblok nie jest odpowiednim wzmacholem. Można podłączyć po 2 kabelki pod + i - ale efekt nie jest taki sam.Najlepiej podłączyć pod dobry wzmachol dwukanałowy.

Co do samych głośników to nie będę się wypowiadał - kwestia gustu i kosztów.

Ja mam "zamkniętą" skrzynkę z głośniczkiem o mocy 1100 w i świetnie się sprawuje.
Głośnior i wzmachol SONY.
Bassik jest o niebo lepszy niż w systemie otwartym (głębszy :-))

Pamiętaj też o dobrych kabelkach i dobrym wzmacholu :-)...bo bez tego ani rusz...

Powodzenia...

Martin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Martin » 10 paź 2008, 04:02

Powiem co tak,uzywalem kiedys zestawu JBL wraz ze wzmacniaczem-LIPA LIPA i jeszcze raz LIPA.Inny model ale bas wygladal jakby kto kijem w w sciane walil.Kupilem za okolo wtedy 1200/1400zl teraz bym go za 700zl albo 500zl oddal stan idealny.Ale nie oddam bo nie mam jak.Kup cos innego.Nie szukaj sprzetu typu JBL,SONY,TeCHNICS itd oni robia masowke.Poszukaj czegos na poziomie nie koniecznie znanej firmy,ale firmy zajmujacej sie tylko sprzetem car-audio typu suby lub wzmacniacze

Awatar użytkownika
bochen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bochen » 10 paź 2008, 12:59

Polecam powerbass, vibe, infinity.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja