Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Audi Gniezno. Mechanik/gazownicy/klubowicze

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
+++ROMEO+++

[A6 C5] Audi Gniezno. Mechanik/gazownicy/klubowicze

Post autor: +++ROMEO+++ » 16 sie 2011, 00:24

Witam wszystkich.
Od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem audi a6 c5 2.4 v6 z 1998r. Mimo młodego wieku nahulałem już w swoim życiu coś ponad 100 000 000 km wieloma autami osobowymi takimi jak mazda 323 z 1994r, później 323f, sharan,focus i jestem pod wrażeniem audi 6a.Wygląd, osiągi, przyjemność z jazdy.
Zwracam się do klubowiczów z z wielkopolski a najbardziej z okolic Gniezna o doradztwo w zakresie wyboru warsztatów zajmujących się zakładaniem instalacji gazowych, gdyż taką planuje zainstalować w mojej audiczce. Kogo polecacie i dlaczego? Jaki jest koszt wymiany rozrządu , którego na dniach muszę zrobić, i czy uważacie, że powinienem również wymienić od razu olej w tiptronicu jeśli tak to jaki jest tego koszt.? Na jakie rzeczy od razu kazać mechanikowi zwrócić uwagę- co powinienem jeszcze dla świętego spokoju wymienić?
Pozdrawiam.
Mam nadzieję że nawiążemy jakiś kontakt z maniakami a6 z Gniezna.

Awatar użytkownika
zbig_wwl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zbig_wwl » 17 sie 2011, 13:53

+++ROMEO+++ pisze:Mimo młodego wieku nahulałem już w swoim życiu coś ponad 100 000 000 km wieloma autami osobowymi...
Z tymi zerami to jednak chyba przesadziłeś ;)
Pozdrawiam
zbig_wwl

3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps

ps. nie pomagam na PW

+++ROMEO+++

Post autor: +++ROMEO+++ » 17 sie 2011, 23:48

Fakt nie zauważyłem. Ale ponad milionik walnąłem..
no wiec jak nikt sie z Gniezna czy okolic nie odezwie?, a gaz... kompletnie nie wiem do kogo się udać..
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 23:46 przez +++ROMEO+++, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zbig_wwl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zbig_wwl » 17 sie 2011, 23:57

Najpierw to udaj się tutaj , bo zaraz na początku warna dostaniesz ;)
Pozdrawiam
zbig_wwl

3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps

ps. nie pomagam na PW

+++ROMEO+++

Post autor: +++ROMEO+++ » 19 sie 2011, 23:44

Sprawa rozrządu odwołana, ponieważ juz po sprawie. jakby ktoś kiedyś potrzebował z okolic Gniezna to mogę polecić mechanika (na pw) .Koszt 1400zł za robotę wraz z częściami(wszystkie filtry, wraz z paliwowym cały rozrząd wraz pompą wody wymiana oleju itp)Myślę ,że to rozsądna cena tym bardziej,że wszystko na częściach SKF.
Mała ciekawostka.
Pompa wody , którą miałem założoną (oryginalna audi) pracowała bezawaryjnie od 1999 roku!! Jetem pewien, ze obecna (nowa) mimo iż jest z górnej półki nie wytrzyma tyle.

Co do gazu, teamt nadal otwarty. Cały czas szukam jakiegos dobrego warsztatu.

Guzik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Guzik » 20 sie 2011, 08:07

+++ROMEO+++ pisze:Ale ponad milionik walnąłem..
Patrząc na Twój wiek to musisz robić po ok 125tys rocznie <mysli> Ja robię dużo bo 120-130tys firmowym i prywatnym 20tys.

+++ROMEO+++

Post autor: +++ROMEO+++ » 21 sie 2011, 01:28

Dokładnie tyle wychodzi. Jednego roku zrobiłem 140 tys.No ale tylko po Polsce.Widzę ,że kolega ciężarówką, a ja Sharanikiem :) Jeżdżę autem , które jest jednocześnie firmowe i moje prywatne :) Teraz audi będzie jako wół roboczy, dlatego szukam dobrego gazownika, bo ropa mi się już nie opłaca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja