[ A6 C5] zapalają się kontrolki od abs
[ A6 C5] zapalają się kontrolki od abs
witam mam problem z audi a6 zapalają się kontrolki abs i od trakcji i przytym samochód traci moc wogule nie reaguje na dodanie gazu .
ta podłączałem i tylko sterownik pompy pokazuje , a jak kontrolki od abs i trakcji się palą to gdy zgaszę i zapalę silnik to kontrolki się nie palą i wtedy jest wszystko ok a po przejechaniu kilku metrów znowu się zapalają i znowu niema mocy czyli daję gaz do dech i nawet nie zawarczy trzeba co chwilę gasić silnik aż kontrolki zgasną
Witam ja mam podobny problem, a wlasciwie taki sam- zapalenie sie kontrolek abs i kontroli trakcji i spadek mocy, kontrolki zapalaja sie dopiero jak rusze autem, na biegu jalowym nic sie nie dzieje, chociaz nie zawsze bo zdarzalo sie ze od razu pojawialy sie bledy, natomiast kiedy po wyskoczeniu bledu przegazuje auto (do 3 tys obr bo na tyle pozwala tryb awaryjny) i ponownie przegazuje silnik kreci sie do konca obrotomierza i blad znika i tak za kazdym razem, po sprawdzeniu scanerem(nie vagiem) wyskoczyl blad poczatku wtrysku, a stalo sie to wszystko podczas regulacji kata wtrytsku i teraz moje pytanie czy to moze byc przyczyna spadku mocy i tego ze silnik wchodzi w tryb awaryjny? Czy ten blad po poprawnym ustawieniu kata wtrysku sam zniknie czy trzeba go usunac? Aha i jeszcze jedno czy aby poprawnie ustawic kat wtrysku potrzebny jest vag? Moj silnik to 2.5 tdi AKE Prosze o pomoc, pozdrawiam.
wystarczy poszukac na forum, a nie od razu nowy temat zakladac. identyczny problem jak moj. to, ze traci moc nie oznacza problemu z silnikiem tylko z abs - pod warunkiem, ze gdy wam zapalaja sie te kontrolki to abs zalacza sie i sam hamuje?
wtedy samochod w ogole nie reaguje na pedal przyspieszenia.
a6-c5-28qesp-i-abs-dziwne-dzialanie-pod ... htm#221997
wtedy samochod w ogole nie reaguje na pedal przyspieszenia.
a6-c5-28qesp-i-abs-dziwne-dzialanie-pod ... htm#221997