[ A6 C5 Avant] (A6 C5 Avant) opinie anteny sirio triflex
[ A6 C5 Avant] (A6 C5 Avant) opinie anteny sirio triflex
witam , może ktoś posiada antenę cb sirio triflex , proszę o opinie ,dziękuje.
toom_ek
Owszem, posiadam i jestem zadowolony. Antena wygląda jak fabryczna i nie kusi złodzieja. Montaż na dachu bezproblemowy - odkręcasz starą antenę i zakładasz SIRIO, zabawa jest przy przeciąganiu kabelków. Co do jej pracy: radia CB używam jak jadę w trasę - nigdy mnie nie zaskoczyła jakaś informacja- wszystkie docierały idealnie, mnie również słyszeli. Nie wypowiem się na temat zasięgu i szumów tej anteny, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie jednak dla mnie jakość wykonania i działanie oceniam bardzo dobrze.
Jest to antena trój funkcyjna: FM, CB i GSM. Zdejmujesz starą antenę, zakładasz SIRIO i przykręcasz pamiętając o prawidłowym ustawieniu uszczelki pod anteną. Ciągniesz odpowiednie kabelki dostarczone w zestawie i podpinasz do radia FM i CB. Radio FM podpiąłem bezpośrednio i podstawowe stacje, których słucham odbierały prawidłowo. Co do CB to stroisz antenę kręcąc jej końcówka, następnie zakładasz na koniec anteny koszulkę termokurczliwą i podgrzewasz. Co do GSM się nie wypowiadam bo nie używałem.
Wiem, że temat trochę stary ale nie chciałem nowego zakładać
Uszczelniałeś całość aby nie ciekło potem?
Ciągnąc kable, które elementy tapicerki musiałeś wymontować?
Dzięki, pozdrawiam
Myślę nad zakupem tej anteny - ArtHurO - montowałeś ją w miejsce ori dachowej? Czy otwór pasuje, czy trzeba go jakoś powiększyć?ArtHurO pisze:Jest to antena trój funkcyjna: FM, CB i GSM. Zdejmujesz starą antenę, zakładasz SIRIO i przykręcasz pamiętając o prawidłowym ustawieniu uszczelki pod anteną. Ciągniesz odpowiednie kabelki dostarczone w zestawie i podpinasz do radia FM i CB. Radio FM podpiąłem bezpośrednio i podstawowe stacje, których słucham odbierały prawidłowo. Co do CB to stroisz antenę kręcąc jej koĂącówka, następnie zakładasz na koniec anteny koszulkę termokurczliwą i podgrzewasz. Co do GSM się nie wypowiadam bo nie używałem.
Dzięki, pozdrawiam
Antena ma swoją uszczelkę i nic nie ciekło. Z plastików nic nie zdejmowałem jedynie listewki progów i kawałek słupka C, samą antenę przykręcasz po wyjęciu lampki bagażnika.israel pisze:Wiem, że temat trochę stary ale nie chciałem nowego zakładać
Myślę nad zakupem tej anteny - ArtHurO - montowałeś ją w miejsce ori dachowej? Czy otwór pasuje, czy trzeba go jakoś powiększyć?ArtHurO pisze:Jest to antena trój funkcyjna: FM, CB i GSM. Zdejmujesz starą antenę, zakładasz SIRIO i przykręcasz pamiętając o prawidłowym ustawieniu uszczelki pod anteną. Ciągniesz odpowiednie kabelki dostarczone w zestawie i podpinasz do radia FM i CB. Radio FM podpiąłem bezpośrednio i podstawowe stacje, których słucham odbierały prawidłowo. Co do CB to stroisz antenę kręcąc jej koĂącówka, następnie zakładasz na koniec anteny koszulkę termokurczliwą i podgrzewasz. Co do GSM się nie wypowiadam bo nie używałem.
Dzięki, pozdrawiam