Witam
Od kilku dni w moim Audi pojawia się pewien problem.Mianowicie gdy dodam dość energicznie gazu auto nagle wskakuje na obroty rzędu od 4 do 6 tysięcy.Muszę wyłączyć silnik,kilka razy wcisnąć pedał gazu i wszystko jest ok.Natomiast gdy ruszając bądź też stojąc wciskam pedał gazu z wyczuciem wszystko jest w normie.Na wolnych obrotach auto zachowuje się normalnie.Obroty nie falują,pracuje równo zarówno na LPG jak i Pb.Czy macie jakiś pomysł czym to może być spowodowane?Czy to potencjometr pedału gazu daje ciała,czy coś innego?
Pozdrawiam
[ A6 C5] Nagłe wysokie obroty
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Byłem u kolejnego gościa z komputerem.I znowu nic.Stwierdził że nie ma pojęcia skoro komputer nie pokazuje żadnych błędów przepustnicy,czujników ani potencjometru.Próbował adaptowć przepustnicę ale program wywalał po chwili.Ponoć nie spotkał się jeszcze z takim przypadkiem.Linka też chodzi płynnie i się nie tnie.Czyli mechanicznie też spoko.Może wgrać nowy program do jednostki centralnej?Może to ona daje ciała?
Macie jeszcze jakieś pomysły?W poniedziałek czeka mnie kolejna wizyta u kolejnego speca.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-08, 10:27 ]
Audi stoi w kolejnym warsztacie i w końcu stwierdzili że przepustnica jest zblokowana elektronicznie.Może wreszcie ten mechanik okaże się fachowcem.Czekam na rozwój sytuacji.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-09, 16:38 ]
Okazuje się że przepustnica padnięta.I teraz pytanie.
Jeśli na mojej jest numer 078 133 063AN i drugi 408 237 /221/008, a na tej co chce kupić zamiast AN jest AM i zamiast /008 jest 007 będzie jakaś różnica?
Macie jeszcze jakieś pomysły?W poniedziałek czeka mnie kolejna wizyta u kolejnego speca.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-08, 10:27 ]
Audi stoi w kolejnym warsztacie i w końcu stwierdzili że przepustnica jest zblokowana elektronicznie.Może wreszcie ten mechanik okaże się fachowcem.Czekam na rozwój sytuacji.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-09, 16:38 ]
Okazuje się że przepustnica padnięta.I teraz pytanie.
Jeśli na mojej jest numer 078 133 063AN i drugi 408 237 /221/008, a na tej co chce kupić zamiast AN jest AM i zamiast /008 jest 007 będzie jakaś różnica?