[A6 C4 2.5]Kontrolka płynu hamulcowego
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4 2.5]Kontrolka płynu hamulcowego
Witam,mam taki problem. Od jakiegoś czasu przy każdym włą;czeniu silnika zapala mi się czerwona kontrolka płynu hamulcowego ( obok kontrolki płynu chłodniczego) i miga cią;gle. Poziom płynu jest ok. Czy możliwe jest,że miga,bo płyn jest stary?strasznie wkurza to miganie,szczególnie w nocy...
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 22:59 przez kubistyczny, łącznie zmieniany 1 raz.
kubistyczny
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7
Hej,
Miałem ten sam problem. Sprawdziłem poziom płynu - full. Pojechałem do warsztatu, sprawdziliśmy klocki - całe i w dobrym stanie. Na koniec dnia okazało się, że czujnik w zbiorniczku padł i stąd problem.
Można to rozwiązać na dwa sposoby: 1. wymienić czujnik (czyli cały zbiorniczek, bo chyba inaczej się nie da) albo 2. odłączyć kabelek od czujnika (zbiorniczka) i w ten sposób jeździć (od czasu do czasu sprawdzając poziom płynu hamulcowego (ten drugi sposób na własne ryzyko).
Wtedy miganie zniknie.
Miałem ten sam problem. Sprawdziłem poziom płynu - full. Pojechałem do warsztatu, sprawdziliśmy klocki - całe i w dobrym stanie. Na koniec dnia okazało się, że czujnik w zbiorniczku padł i stąd problem.
Można to rozwiązać na dwa sposoby: 1. wymienić czujnik (czyli cały zbiorniczek, bo chyba inaczej się nie da) albo 2. odłączyć kabelek od czujnika (zbiorniczka) i w ten sposób jeździć (od czasu do czasu sprawdzając poziom płynu hamulcowego (ten drugi sposób na własne ryzyko).
Wtedy miganie zniknie.
Rad1979, A6 '02 1.9 TDI