Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Problem z radiem

Elektryka
ODPOWIEDZ
israel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Problem z radiem

Post autor: israel » 24 lip 2011, 13:18

Witam,

Mam w swojej A6 problem z radiem - bardzo słaby odbiór. Czasami, głównie na postoju, łapie co nieco. Podczas jazdy prawie wcale.

Po podłączeniu vaga mam błąd:

Kod: Zaznacz cały

00856 - Radio Antenna

29-00 - Short to Ground
Z tego co zdołałem znaleźć problem może leżeć po stronie wzmacniacza, jeszcze nie zaglądałem do tego dokładnie.

Chciałem zapytać o coś innego - kiedy chciałem się upewnić, że problem nie wynika np z poluzowanej wtyczki antenowej, zauważyłem, że w mojej instalacji jest jeden urwany kabelek i jedna wtyczka, w której też wydaje się być naderwany kabel.

Chodzi dokładnie o czerwoną wtyczkę na tym zdjęciu - z jej dolnej części wystaje krótka końcówka kabelka:

Obrazek

Różowa wtyczka na tym zdjęciu, kiedy zajrzy się do środka, wygląda jakby tam również wystawała końcówka kabelka:

Obrazek

Pytanie, które się nasuwa - do czego mogą być widoczne kable i czy nie powinny być połączone?

Dzięki wielkie za pomoc
Pozdrawiam
Maciej

Awatar użytkownika
junior13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: junior13 » 25 lip 2011, 00:40

zobacz może masz podobny problem ze wzmacniaczem antenowym -a6-c5-avant-wzmacniacz-antenowy-vt33382,15.htm

Awatar użytkownika
SCORPI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ A6 C5] Problem z radiem

Post autor: SCORPI » 09 mar 2013, 23:16

israel pisze:Witam,

Mam w swojej A6 problem z radiem - bardzo słaby odbiór. Czasami, głównie na postoju, łapie co nieco. Podczas jazdy prawie wcale.

Po podłączeniu vaga mam błąd:

Kod: Zaznacz cały

00856 - Radio Antenna

29-00 - Short to Ground
Z tego co zdołałem znaleźć problem może leżeć po stronie wzmacniacza, jeszcze nie zaglądałem do tego dokładnie.
Kolego miałem to samo, i głównym problemem była nie stykająca wtyczka przy wzmacniaczu antenowym, który znajduje się w podsufitowce jak otworzy się bagażnik, docelowo wymieniłem ten wzmacniacz antenowy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeżeli pomogłem. Nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ

israel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ A6 C5] Problem z radiem

Post autor: israel » 11 mar 2013, 21:26

SCORPI pisze: Kolego miałem to samo, i głównym problemem była nie stykająca wtyczka przy wzmacniaczu antenowym, który znajduje się w podsufitowce jak otworzy się bagażnik, docelowo wymieniłem ten wzmacniacz antenowy.
A ogólnie po tej całej operacji dobrze Ci radio odbiera?
Kiedyś jak zostawiłem auto w serwisie przy okazji innych robót, panowie tam grzebali i faktycznie po całej operacji radio działało. Co prawda bez szału, to znaczy podczas jazdy testowej w okolicach serwisu jeszcze OK, po tygodniu zaczęły pojawiać się problemy w niektórych miejscach (podczas gdy radio w komórce działało bez problemu). Teraz znowu jest lipa.

Ja się jeszcze zastanawiam nad instalacją CB razem z anteną typu sirio triflex. Może wtedy będzie działać.

Awatar użytkownika
SCORPI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SCORPI » 11 mar 2013, 21:41

Tak działa normalnie, i nie pokazuje błędu.

Jak nie chcesz wymieniać to możesz zrobić prowizorkę tzn. zobaczyć w jakim położeniu styka i nie szumi, i za taśmować w tym miejscu.
Obrazek
Obrazek
Jeżeli pomogłem. Nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja