Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] [A6 C6 sedan] Jak wymontować tylną lampe ?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] [A6 C6 sedan] Jak wymontować tylną lampe ?

Post autor: Seravok » 24 lip 2011, 11:36

Po kilku minutach od uruchomienia auta na fisie po kolei mam komunikaty ze nie działa któres światło w tylnej,prawej lampie.Co kilka,kilkanaście sekund komunikat wraz z sygnałem dźwiękowym.Obejmuje światło cofania,światło pozycyjne i kierunkowskaz.Nie ma nic o Stopie.
Zanim ten komunikat występuje wszystkie światła działają prawidłowo.Na przeglądzie w audi stwierdzili że mam słaby styk na kostce od lampy i zaproponowali wymianę tejże.Był to na tyle duży koszt że wybrałem opcje wyczyszczenia styków. Wyczyszczenie pomogło na pół roku i teraz problem się powtórzył. Próbowałem sam ustalić tą kostkę i wyczyścić ale nie wiem jak się do niej dostać.Zastanawiam się czy tam w jakiś sposób nie dostaje się wilgoć ponieważ problem wystąpił po całonocnej jeździe w deszczu

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 24 lip 2011, 19:39

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 25 lip 2011, 19:05

Dzięki Matys,pomogłeś.
Do tego opisu dodam ze nie trzeba wyciągać czarnego plastiku przy lampie a wręcz lepiej go nie ruszać bo istnieje możliwość wyrwania zaczepu od góry.
Miałem styk masowy w lampie lekko brudny a nawet w jednym miejscu widać delikatną rdze.Poskrobałem nóżkę nożykiem,psikłem wd-40,wyczyściłem a dodatkowo w kostkę od strony samochodu włożyłem po bokach dwie zapałki dla lepszego docisku.Przez 5 minut jazdy nie zapalił się żaden komunikat więc jest nadzieja że to było to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja