[Audi A6 C5] Fotel Kierowcy
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] Fotel Kierowcy
Witam klubowiczów. Mam problem z fotelem kierowcy a mianowicie stuka on przy hamowaniu i przyspieszaniu itd. Próbowałem szukać przyczyny ale puki co nie udało mi się jej znaleźć. Wiem że stuki dochodzą ze przedniej części fotela z samego środka. Złapałem pod fotelem za szynę na której reguluje się odsunięcie fotela i poruszałem nim i w tym mniej więcej miejscu czuć było drganie i stukot. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki bardzo. Myślałem, że tam tkwi przyczyna że czegoś brakuje i te kółeczka za bardzo się ruszają. Koledzy duży problem jest z wymianą tych prowadnic - ślizgów
i w przybliżeniu jaka jest ich cena żebym miał porównanie z cena w NL. Bo jak jest duża różnica to wezmę z PL.
Pozdro.
Koledzy może mnie ktoś nakierować w jaki sposób wymienić te ślizgi
Wymontowałem fotel i prowadnica która jest pod nim ma na początku takie zabezpieczenie które nie wiem w jaki sposób wyjąć. Chyba że coś nie tak robie 

Pozdro.
Koledzy może mnie ktoś nakierować w jaki sposób wymienić te ślizgi

a ile trzeba kupić tych ślizgów na fotel kierowcy, bo mam podobny problem
[ Dodano: 2012-03-29, 20:02 ]
[ Dodano: 2012-03-29, 20:02 ]
a ile trzeba kupić tych ślizgów na fotel kierowcy, bo mam podobny problemraggaman pisze:Fachowo nazywa się to " ślizg fotela" i można kupić to w ASO za grosze.RaKo pisze:,takie białe
Po wymianie wszystko wróci do normy.
Witam,
mam podobny i bardzo denerwujący problem z ruszającym się i pukającym fotelem. Niestety w serwisie powiedziano mi że tych małych - plastikowych elementów nie można już zamówić osobno tylko z całą prowadnicą i chyba za przeszło 300,- zł na jeden fotel.
Czy ktoś ma może inne rozwiązanie?
Postaram się oczywiście zdemontować fotel i dokładnie go obejrzeć.
W serwisie mieli jedynie na miejscu kółeczka za 20,- - kupiłem jedno aby porównać jak wyglądają moje.
mam podobny i bardzo denerwujący problem z ruszającym się i pukającym fotelem. Niestety w serwisie powiedziano mi że tych małych - plastikowych elementów nie można już zamówić osobno tylko z całą prowadnicą i chyba za przeszło 300,- zł na jeden fotel.
Czy ktoś ma może inne rozwiązanie?
Postaram się oczywiście zdemontować fotel i dokładnie go obejrzeć.
W serwisie mieli jedynie na miejscu kółeczka za 20,- - kupiłem jedno aby porównać jak wyglądają moje.
Pozdrawiam.
Witam długo walczyłem ze stukającym fotelem(stukał najbardziej na zakrętach), fakt w ASO ślizgów samych nie kupisz ,jednak po dłuższych oględzinach stwierdziłem że to nie ślizgi. A dwie rurki przecięte umieszczone poprzecznie do kierunku jazdy ,odpowiedzialne za podnoszenie fotela.Zdjąłem plastiki żeby móc podejść większym dornikiem (zaostrzonym grubym prętem) parę solidnych młotków i problem rozwiązany.Jeszcze troszeczkę wd-40 żeby połączenie lekko pracowało.
Jeszce jedno żeby wyeliminować że to winne ślizgi zablokuj je wystruganymi kawałkami drewienka ,pomiędzy plastIkami(ślizgami)a szyną .
Jeszce jedno żeby wyeliminować że to winne ślizgi zablokuj je wystruganymi kawałkami drewienka ,pomiędzy plastIkami(ślizgami)a szyną .