[ A6 C5+Lpg] Gaśnie na PB
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C5+Lpg] Gaśnie na PB
Ostatnio zauważyłem, że jadąc na trasie na samym PB jak silnik się rozgrzał to zaczął gasnąć na PB. Tzn. rozpędzam się i nagle muszę zahamować to gasł. Jak rozpędziłem się puściłem pedał gazu i dopiero hamowałem to było ok. Czy to może być wina brudnej przepustnicy? Tak sobie myślę, że przepustnica nie reaguje odpowiednio szybko i dlatego gaśnie przy nagłym hamowaniu bezpośrednio po dodaniu gazu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Odkręciłem wlew paliwa to zaczął lepiej odpalać jak postał trochę na słońcu. Wcześniej trzeba było trochę nim pokręcić. Wczoraj wyczyściłem przepustnicę i przepływkę. Raz tylko trochę obroty szalały ale się unormowało.
Najbardziej to mnie denerwuje, że jak jadę spokojnie czy agresywnie to jeśli puszczam gaz zaczekam 1 sekundę i wcisnę sprzęgło to obroty są ok ale jak puszczę gaz i od razu wcisnę sprzęgło to obroty podskakują mi do góry:/ nie mam pojęcia co to może być.
Kolejne:
denerwuje takie lekkie falowanie obrotów - nieznacznie faluje wskazówka ma odchyłki 1mm.
Niby drobne rzeczy a denerwują. Może ktoś ma rozwiązanie. Jak nie wiecie o co chodzi to jutro wrzucę filmik.
Najbardziej to mnie denerwuje, że jak jadę spokojnie czy agresywnie to jeśli puszczam gaz zaczekam 1 sekundę i wcisnę sprzęgło to obroty są ok ale jak puszczę gaz i od razu wcisnę sprzęgło to obroty podskakują mi do góry:/ nie mam pojęcia co to może być.
Kolejne:
denerwuje takie lekkie falowanie obrotów - nieznacznie faluje wskazówka ma odchyłki 1mm.
Niby drobne rzeczy a denerwują. Może ktoś ma rozwiązanie. Jak nie wiecie o co chodzi to jutro wrzucę filmik.
-
- Forum Audi A6 / A7
mi tez delikatnie faluje 1 mm i trzesie buda ale wydaje mi sie ze to jest 100% wina cewki u mnie bo mi swieci kazda delikatna nitka na cewce sprawdz sobie wieczorem zraszaczem tak jak ja i wszysko wyjdzie
a jak jezdziesz troche to na filtrze paliwa tyka ci odpowietrzanie silnika bo u mnie bylo tak ze na pb i lpg
[ Dodano: 2011-07-19, 22:49 ]
a robiles adaptacje przepustnicy
a jak jezdziesz troche to na filtrze paliwa tyka ci odpowietrzanie silnika bo u mnie bylo tak ze na pb i lpg
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ Dodano: 2011-07-19, 22:49 ]
a robiles adaptacje przepustnicy