Witam. Jestem po wymianie hydrauliki, rozrządu itp. Oczywiscie silniczek pracuje równo i cicho, ale troche kiepsko pali na rozgrzanym silniku. Według mnie i pewnie Was też to wina kąta wtrysku(z tego co wiem po wymiane rozrządu to normalka)
Nagrałem filmik jak to mniej więcej u mnie wygląda, a wygląda chyb niezbyt dobrze Filmik
Według mnie jest zle-a stwierdzam po tym że sa za niskie obroty na BS a po drugie auto głośniej pracuje na EARLY
Oczywiście wiem jak przestawić kąt- tylko nie wiem w którą strone i iak duże ma być to przesunięcie-za pomoc z góry dziękuje.
[ A6 C5 2.5 Tdi] AFB Prośba o pomoc w ustawieniu kąta wtrysk
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Na EARLY silnik chodzi głośniej bo kąt wtrysku jest bardzo wczesny- stąd twarda jego praca. Jak kolega gacuś zauważył (mi też to wpadło w ucho) faktycznie coś puka. Ponieważ na LATE jest dużo ciszej- stawiam na uszkodzony któryś wtrysk. Kąt jak najbardziej OK.
A- przez chwilę na filmiku widać wskazania EGR- nie za mało?
A- przez chwilę na filmiku widać wskazania EGR- nie za mało?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krystian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Temperatura na VAGu 90,2
Byś może pukają wtryski -ale dlaczego stało akurat po wymianie hydrauliki i rozrządu- do czasu rozebrania palił bez problemu. Przy rozbieraniu wtryski zabezpieczyłem. Nie powinno nic się w nie dostać.
Ewentualne może dolać jakiegoś środka do wtryskiwaczy- czytałem że często pomaga
Byś może pukają wtryski -ale dlaczego stało akurat po wymianie hydrauliki i rozrządu- do czasu rozebrania palił bez problemu. Przy rozbieraniu wtryski zabezpieczyłem. Nie powinno nic się w nie dostać.
Ewentualne może dolać jakiegoś środka do wtryskiwaczy- czytałem że często pomaga