Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] [Audi a6 C5] Problem ze wskaźnikiem paliwa.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pear-p1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] [Audi a6 C5] Problem ze wskaźnikiem paliwa.

Post autor: pear-p1 » 06 cze 2011, 16:13

Witam. Mam problem tego typu, że w czasie jazdy zaczęła dość szybko opadać wskazówka od poziomu paliwa tym samym na Fisie bardzo szybko znikały km, które mogę zrobić na paliwie. Zatankowałem paliwo, wskazówka się podniosła po przejechaniu kilku kilometrów opadła całkiem Fis pokazał 0 km. Kolejne tankowanie wskazówka już nie ruszyła się i na Fisie ciągle jest 0 Km do przejechania. Podłączyłem pod komputer sprawdziłem poziom paliwa w zbiorniku jest około 30L. Z mojej prostej dedukcji wywnioskowałem, że prawdopodobnie uszkodził się wskaźnik paliwa, bo gdyby był uszkodzony pływak w zbiorniku komputer moim zdaniem nie pokazałby ilości paliwa czy mam rację czy jednak się mylę i problem jest w czymś innym ? Dodatkowo jest błąd 1203, ale jedno z drugim chyba nie ma żadnego wpływu(Obie usterki powstały w przeciągu 3 dni)Auto a6 c5; 2,8 quattro. (Zrobiłem test wyjść vagiem i wskazówka normalnie się podnosi...)Zauważyłem też, że jak auto postoi w garażu to jest zimne to wskazówka podnosi się o jakiś milimetr może dwa, po chwili na słońcu opada i leży. Dzięki za odp., pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-06-06, 23:48 ]
Z problemem się uporałem, wskazówka się ruszyła po restarcie komputera (odłączyłem na 2 min akumulator).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja