witam wszystkich przy wolnych obrotach minimalnie falują obroty na wysokich jak by lekko przerywał tez takie lekkie szarpanie może miał ktoś taki problem
[ Dodano: 2011-05-30, 22:22 ]
dodam ze nie mam gazu
[A6 C5] lekko szarpie 2.8 v6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- sleppy
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Jeżeli to nowo kupione auto i szarpie tak jakby przerywała skrzynia biegów, to mogą być kable zapłonowe.
Sprawdź czy nie mają śladów przebić po wewnętrznej stronie fajek, takie nie dające wytrzeć się wypalone ścieżki.
Ja wymieniłem kable i świece przy okazji zakładania instalacji gazowej, bo na gazie to już w ogóle nie dało się jechać.
Na gazie iskra potrzebuję większego prądu to i szansa przebicia większa.
Sprawdź czy nie mają śladów przebić po wewnętrznej stronie fajek, takie nie dające wytrzeć się wypalone ścieżki.
Ja wymieniłem kable i świece przy okazji zakładania instalacji gazowej, bo na gazie to już w ogóle nie dało się jechać.
Na gazie iskra potrzebuję większego prądu to i szansa przebicia większa.
A6 sprzedana... W poszukiwaniu następnej. Bywajcie na forum https://a6klub.pl 

o świecach jest wiele tematów, ja kupiłem zwyczajne NGK dedykowane pod mój silnik i nie mogę narzekać, natomiast jeżeli chodzi o kable to chyba wszyscy polecą coś z wyższej półki. Nie kupuj żadnych tanich badziewi, ja się przekonałem, że nie zdaje to egzaminu. Kupiłem kable BREMI takie jak na montażu za około 350 zł i chwale je sobie.
Co do błędów sondy, to też trzeba doprowadzić do porządku , sondy też mogą napsuć sporo krwi.
tak to jest, jak się kupi używany samochód zawsze trzeba trochę dołożyć
Co do błędów sondy, to też trzeba doprowadzić do porządku , sondy też mogą napsuć sporo krwi.
tak to jest, jak się kupi używany samochód zawsze trzeba trochę dołożyć