Witam Serdecznie, jakiś czas temu przywiozłem z Niemiec Audi A6 C5 ze silnikiem 2393 V6 w benzynie. Autko ma przejechane coś ponad 200 tyś. Bardzo zadbane więc naprawdę chcę je zrobić bo wydaje mi się, że warto.
Lecz mam problem następujący problem z tym autem:
W niemieckim serwisie poinformowali mnie, że silnik jest niby uszkodzony lecz auto kreci rozrusznikiem normalnie ale nie odpala. Serwis niemiecki rozebrał pokrywy od rozrządu i jest poszarpany pasek ale nie urwany i mocno napięty.
W sumie nie wiem co to może być a nie chciałbym strzelać. Mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem? Może być to uszczelka pod głowicą?
Z góry serdecznie dziękuję za pomocne zapewne mi odpowiedzi
[A6 C5] [A6 C5] Problem ze silnikiem...
[A6 C5] [A6 C5] Problem ze silnikiem...
Pozdrawiam
Toperz, dziękuje bardzo za odpowiedź. Oczywiście zastosowałem się i przywitałem.
Auto stoi obecnie w innej części polski i w sumie nie wiem jak to załatwić. Posiadam jakiś kabel do swojego Audi i program jakiś także ale go nigdy nie instalowałem. Dlatego na początek prosiłbym podanie najbardziej typowanych rzeczach. Ja spróbuję sprawdzić coś na własną rękę by mniej więcej już wiedzieć o i jak.
Auto stoi obecnie w innej części polski i w sumie nie wiem jak to załatwić. Posiadam jakiś kabel do swojego Audi i program jakiś także ale go nigdy nie instalowałem. Dlatego na początek prosiłbym podanie najbardziej typowanych rzeczach. Ja spróbuję sprawdzić coś na własną rękę by mniej więcej już wiedzieć o i jak.
Pozdrawiam