[ A6 C5 Allroad] Drgania kierownicy przy hamowaniu.
[ A6 C5 Allroad] Drgania kierownicy przy hamowaniu.
Witam .
Pomocy już mi ręce opadają , drgania kierownicy występują przy hamowaniu z 120 do 100 km/h w tym przedziale są najbardziej odczuwalne .
Zrobione było :
-wymiana kpl zawieszenia wahaczy.
-wymiana tarcz + klocki (przejechane jest na nich 3000 km wczoraj sprawdzane w warsztacie na bicie są ok bylem przy tym , jedna tarcza ma odchyłu 002 co jest dopuszczalne powiedziano mi , ze nie powinno być odczuwalne do 005 ale już sam nie wiem.
-opony nowe .
Następna ciekawostka , dzwoniąc do poprzedniego właściciela dowiedziałem się ze problem już występował , nie poradził sobie przy 2 zmianach tarcz.
Samochód bardzo dobrze się prowadzi żadnych drgań nawet przy większych prędkościach.
Proszę o jakieś rady bo nie ukrywam jest to denerwujące.
Pozdrawiam.
Pomocy już mi ręce opadają , drgania kierownicy występują przy hamowaniu z 120 do 100 km/h w tym przedziale są najbardziej odczuwalne .
Zrobione było :
-wymiana kpl zawieszenia wahaczy.
-wymiana tarcz + klocki (przejechane jest na nich 3000 km wczoraj sprawdzane w warsztacie na bicie są ok bylem przy tym , jedna tarcza ma odchyłu 002 co jest dopuszczalne powiedziano mi , ze nie powinno być odczuwalne do 005 ale już sam nie wiem.
-opony nowe .
Następna ciekawostka , dzwoniąc do poprzedniego właściciela dowiedziałem się ze problem już występował , nie poradził sobie przy 2 zmianach tarcz.
Samochód bardzo dobrze się prowadzi żadnych drgań nawet przy większych prędkościach.
Proszę o jakieś rady bo nie ukrywam jest to denerwujące.
Pozdrawiam.
Dawid
-
- Forum Audi A6 / A7
MARCINcichocki,zapewniam ze wszystko przy wymianie tarcz zostało należycie zrobione , piasty wyczyszczone , co trzeba przesmarować przesmarowane . Zacznę w poniedziałek - wtorek od zdjęcia piast i zawiozę do sprawdzenia.
Musze sprawdzić jeszcze górne mocowanie amortyzatora może to przez to jak myślicie?
Musze sprawdzić jeszcze górne mocowanie amortyzatora może to przez to jak myślicie?
Dawid
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
W poradach serwisu www.rankingwarsztatow.pl czytalem, ze "Małe skrzywienia, których człowiek nie dostrzega, również mogą powodować drgania. Już od ok. 0,2 cm odchylenia może spowodować wyczuwalne drgania". Link do caøego tekstu to http://www.rankingwarsztatow.pl/porady2.php. Pozdr. Marek
Dzisiaj odkręcone zostały poduszki od silnika jedna rozerwana druga mocowanie aluminiowe popękało. Mam nadzieje ze to będzie to.
Dam znać jak poszło , jutro poszukam poduszek .
[ Dodano: 2011-06-07, 19:11 ]
Witam
Pomocy wymienione poduszki silnika i dalej tłucze kierownica. Czy możliwe ze przy 150 tys km padły amortyzatory?
Ma ktoś namiar na osobę która handluje nimi na forum? Proszę o info. Rozkładam ręce.
Czy te amorki beda na 100% pasowały?
http://www.arnottindustries.com/part_AUDI_Air_Suspension_Parts_yid17_pid124_gid485.html
[ Dodano: 2011-06-22, 22:13 ]
Po raz kolejny wyważone zostały kola.
Problem znikł czyli wychodzi na to ze kierownica może drgać niekoniecznie podczas jazdy ale również podczas hamowania od źle wyważonych kol.
Dam znać jak poszło , jutro poszukam poduszek .
[ Dodano: 2011-06-07, 19:11 ]
Witam
Pomocy wymienione poduszki silnika i dalej tłucze kierownica. Czy możliwe ze przy 150 tys km padły amortyzatory?
Ma ktoś namiar na osobę która handluje nimi na forum? Proszę o info. Rozkładam ręce.
Czy te amorki beda na 100% pasowały?
http://www.arnottindustries.com/part_AUDI_Air_Suspension_Parts_yid17_pid124_gid485.html
[ Dodano: 2011-06-22, 22:13 ]
Po raz kolejny wyważone zostały kola.
Problem znikł czyli wychodzi na to ze kierownica może drgać niekoniecznie podczas jazdy ale również podczas hamowania od źle wyważonych kol.
Dawid