[a6 c5 2.8] czy warto wymieniac sama gume od przegubu???
[a6 c5 2.8] czy warto wymieniac sama gume od przegubu???
Witam mam taki problem pękła mi guma na przegubie tylko nie wiem kiedy ale przegub nie tyrkota jeszcze i nie wiem czy wymieniac caly przegub czy tylko gumę?? zebym nie wpakował sie w niepotrzebne koszty jezeli po wymianie gumy dopiero zacznie tyrkotac... Doradzcie koledzy moze ktos juz tak mial;) pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mi też pękła guma przegubu. Zorientowałem sie dopiero wtedy gdy zobaczyłem smar na wewnętrznej stronie felgi
Przegub już bardzo delikatnie zaczął trzeszczeć
Kupiłem nowy przegub wraz z gumą za 62zł i z robocizną wyniosło mnie 90 zł całość.
Jeśli teraz zdejmiesz przegub, umyjesz go, kupisz nową manszetę, i założysz i po kilku dniach zacznie trzeszczeć to wtedy czeka Cię powtórka z rozrywki :roll:
Dla spokoju może lepiej kup nowy przegub i robotę zrobisz raz i bedziesz miał pewność, że nei bedzie trzeszczał po kilku dniach. Z drugiej strony oryginalny przegub to oryginalny.... ale ja bym jednak wstawił nowy zważywszy, że cena nowego nie jest duża.

Jeśli teraz zdejmiesz przegub, umyjesz go, kupisz nową manszetę, i założysz i po kilku dniach zacznie trzeszczeć to wtedy czeka Cię powtórka z rozrywki :roll:
Dla spokoju może lepiej kup nowy przegub i robotę zrobisz raz i bedziesz miał pewność, że nei bedzie trzeszczał po kilku dniach. Z drugiej strony oryginalny przegub to oryginalny.... ale ja bym jednak wstawił nowy zważywszy, że cena nowego nie jest duża.
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
-
- Forum Audi A6 / A7
Mialem tne sam problem. Fakt ze pekla mi ta gumowa oslona zauwazyl mechanik na przegladzie w lipcu tego roku. Wymeinilem gume. Od tego momentu przejechalem 10000km i przrgub zaczal strzelac jakis tydzien temu(mam nadzieje ze to przegub a nie cos innego; ale strzela przy skrecaniu wiec raczej to przegub).