[ A6 C5] lampy przód regulacja wysokosci
[ A6 C5] lampy przód regulacja wysokosci
czy jeżeli niema regulacji w kabinie to lampy są regulowane manualnie czyli ręcznie
a może gdy są samopoziomujące lampy, jest czy też niema dodatkowej regulacji wysokości w kabinie
z góry dzięki za odpowiedz
a może gdy są samopoziomujące lampy, jest czy też niema dodatkowej regulacji wysokości w kabinie
z góry dzięki za odpowiedz
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Gdy sa samopoziomujące lampy (czyli przy ori ksenonach) to nie masz pokrętła do ręcznej regulacji (tego przy włączniku swiateł- jest tylko jedno pokretlo do regulacji jasności wskaźników).wiwaldi75 pisze:a może gdy są samopoziomujące lampy, jest czy też niema dodatkowej regulacji wysokości w kabinie
Części samochodowe online - Motostacja pl
gembas
mam spryskiwacze lamp i mam xsenony lecz nie wiem czy ori
bochen124
sprawdzę wieczorem przy ścianie czy się ruszają
RomanS
nie mam tego pokrętła do regulacji przy włączniku świateł jest tylko do ściemniania zegarów itp. więc tak jak piszesz może są samopoziomujące
wydaje mi się ze się nie poziomują bo świecą nisko cały czas podkręciłem je ręcznie pod maską teraz świecą troszkę wyżej
ale wyczytałem na forum ze może czujniki się zawiesiły albo coś w tym rodzaju sprawdzę
mam spryskiwacze lamp i mam xsenony lecz nie wiem czy ori
bochen124
sprawdzę wieczorem przy ścianie czy się ruszają
RomanS
nie mam tego pokrętła do regulacji przy włączniku świateł jest tylko do ściemniania zegarów itp. więc tak jak piszesz może są samopoziomujące
wydaje mi się ze się nie poziomują bo świecą nisko cały czas podkręciłem je ręcznie pod maską teraz świecą troszkę wyżej
ale wyczytałem na forum ze może czujniki się zawiesiły albo coś w tym rodzaju sprawdzę
-
- Forum Audi A6 / A7
witam, ja natomiast mam zwykłe lampy, nie mam sprysków, nie mam w kabinie regulacji wysokosci, a na wahaczach sprawdzałem i nie mam zadnych podzespołów od samopoziomowania, dziwne co nie? Nawet jesli bylby po stłuczce to cos z tych podzespolow na wahaczach by zostało a tu nic, chyba ze ja tego nie widze.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Na wahaczach a tak dokładnie to do jednego z wahaczy (dolny przód koło lewe-od kierowcy) jest tylko przymocowana za pomocą blaszanego zatrzasku dźwigienka która popycha ramię czujnika przy ruchach nadwozia. Sam czujnik przykręcony jest do nadwozia. Jesli ktos np wymienił wahacz i nie załozył tego elementu to na wahaczu nic nie będzie.Agrzesiek6 pisze:witam, ja natomiast mam zwykłe lampy, nie mam sprysków, nie mam w kabinie regulacji wysokosci, a na wahaczach sprawdzałem i nie mam zadnych podzespołów od samopoziomowania, dziwne co nie? Nawet jesli bylby po stłuczce to cos z tych podzespolow na wahaczach by zostało a tu nic, chyba ze ja tego nie widze.
Jest druga mozliwość: nigdy nie było w tym aucie ksenonów tylko ktoś wymienił włącznik światel na taki od auta z ksenonami ?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Akurat do tylnego czujnika nie trzeba sciagać koła bo to nic nie da.wiwaldi75 pisze:po ściągnięciu kuł okazało się ze niema żadnych czujników na tylnym zawieszeniu
Tylny czujnik jest (o ile jest

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No to jest mozliwe, należałoby załozyc, między innymi po to aby chroniła czujnikwiwaldi75 pisze:RomanS
obawiam się że u mnie takowej plastikowej osłony niema

Połóz sie pod samochód, wyobraź sobie osłonę i po stronie kierowcy przed tylna belką zobaczysz czujnik

Skoro masz odczyt błędu ze sterownika położenia ksenonów to znaczy, że masz w aucie ten sterownik. Po co ktos miałby domontowywać sterownik od ksenonów do auta które tych ksenonów nie miało

Może ten bład oznacza, że ktos wymontował ten czujnik z auta i jego brak sterownik widzi tak samo jakby byl padnięty ?
po rozebraniu prawie całego kufra znalazłem sterownik poziomowania wtyczka wyjęta i dalej po kabelkach do tylnej kanapy wreszcie dokopałem się do kabla od czujnika poziomowania świateł był schowany pod siedziskiem ktoś go wyjął z dziury w podłodze i schował pod kanapą
wiec problem do połowy rozwiązany teraz muszę dokupić czujnik i próbować dalej
wiec problem do połowy rozwiązany teraz muszę dokupić czujnik i próbować dalej
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7