Koledzy mam problem. Dzisiaj jadąc w korku w pewnym momencie wskazówka od paliwa z ok połowy zbiornika spadła do końca a co za tym idzie pokazała się rezerwa. Zgasiłem więc autko zapaliłem ponownie zaczeła się podnosić a po chwili znów spadła. Sytuacja powtórzyła jeszcze raz. Postanowiłem więc dotankować, zalałem ok 10 litrów odpaliłem auto i czujnik znów śmiga.
Poradźcie co to może być? Co mam sprawdzić?
[A6 C4] Problem z Czujnikiem Paliwa?- co to może być?
[A6 C4] Problem z Czujnikiem Paliwa?- co to może być?
Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi. TĂźrkçe atasĂśzĂź.
w mojej mialem tydzien temu bardzo podobny problem, wskaznik spadl do zera i zapalila sie rezerwa i zasieg zero km. oddalem auto do serwisu i okazalo sie ze wiazki paliwowe mialem do wymiany (2 wiazki), powiedzieli mi ze w A6C6 jesli pojawi sie taki problem to producent wskazuje na 100% wine wiazek paliwowych. mialem normalne kable a teraz wymienili na swiatlowody (tak zostalem poinformowany) i teraz smiga wszystko jak powinno. tylko u Ciebie problem zniknal wiec moze sprawdz czy w pompie paliwa wiazki masz dobrze wczepione i czy sa czyste.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tomix_2.1, mam to samo, gdy jade wszystko jest ok gdy stane np. do świateł, wskaźnik spada na zero,ruszam i dalej jest na zero, później niekiedy sie znów podniesie, ja myśle że to beda zaśniedziałe styki na wskaźniku który mierzy poziom w baku, najlepiej wyciągnąć poczyścić, jakoś nie miałem okazji nigdy sie za to zabrać
Jak tylko będę miał możliwość dostępu do kanału to to sprawdzę , taka reakcja wskazówki dała mi dużo do myślenia np. czy nie mam uszkodzonego zbiornika.
Twoja Audiszka jest nowsza i pewnie tam zastosowali inne elementy, ale postaram się to sprawdzić
Twoja Audiszka jest nowsza i pewnie tam zastosowali inne elementy, ale postaram się to sprawdzić

Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi. TĂźrkçe atasĂśzĂź.