Witam,
mój problem polega na znalezieniu orginalnej rury do turbinki *a6 1,9 tdi,131km,avf,2003rok,*
te rury które są zgodne z numerem DE UTC 038131 111 A >1,4301<,różnią się od mojej starej rury,proszę o pomoc w znalezieniu takiej rurki ewentualnie może ktoś wie dlaczego one są różne.
Tak wygląda moja rura,i takiej szukam,proszę o pomoc.
* W ASO w Szczecinie dostaniesz ale droga impreza to będzie więc rozumiem że szukasz używki. W Szczecinie możesz zobaczyć na Mierzynie są używane części VW AUdi
* Coś mi się wydaje że masz założoną redukcję dlatego masz taki wąż a nie inny
CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
Jeśli nie znajdziesz tego węża łączącego proponuje w takim razie wyciągnąć z bocznego kanału turbosprężarki tą redukcję i zastosować wąż taki jaki powinien być czyli 8E0 145 834 M ( F >>4B-3-060 000* ) lub 8E0 145 834 P ( F 4B-3-060 001>>* ) jeśli turbina jest oryginalna od AVFa
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
Tak mi się wydaje że jest, cyknij fotkę od strony turbosprężarki po zdjęciu węża bocznego.
Tak wygląda redukcja:
Tak wygląda założona redukcja:
Masz bez tego czy z redukcją ?
Ale numer nie zauważyłem a twoja redukcja przecież siedzi w wężu ! wyciągnij ją, ty nam podałeś numer redukcji, szukaj więc tych numerów jeden post wcześniej co ci podałem tylko sprawdź czy numer 1 czy 2 zależnie od VINu 8E0 145 834 M albo P. Jeśli chcesz założyć taki wąż jak masz - to od AFNa podejdzie z jednej strony bo to jest redukcja jak ktoś chce mieć w AFNie turbo od AWX lub AVF, dlatego wąż z jednej strony pasuje na redukcje i z drugiej też chyba powinien - i ja chyba nawet mam taki. Sprawdzę w weekend i ci dam znać.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 21:54 przez Mayhem, łącznie zmieniany 1 raz.
+ tempomat
ok, faktycznie ,,, a tam na niej jest taki pierścionek i on wygląda jak by był montowany fabrycznie i on trzyma tą redukcje.
Mam go zdjąć i wyjąć tą redukcje?
To zależy co chcesz dalej z tym fantem zrobić. Pierwszy raz widzę ORI redukcję. Wybór zależy od Ciebie. Teraz nie wyciągaj bo tego węża nie założysz bez redukcji. Opcja tańsza to kupno węża od AFNa, o ile pasuje od strony IC. Od strony redukcji średnica jest 35 mm, sprawdź z drugiej i powinien być mniej więcej taki samy chyba że na długość nie będzie pasował albo odginał się w inną stronę
+ tempomat
Jest od A4 , jest to ta sama ale numer się nie zgadza, co nie znaczy że nie będzie pasować. Na pewno pasuje średnica ale może się wyginać inaczej, albo mogą to być różne numery a część może być ta sama. Czasami końcówki numerów Q R P znaczą tyle co nic. Można zapytać w ASO czy jest między nimi jakaś różnica.
+ tempomat
Nie według tego numeru, podaj numer z gumy jeśli jeszcze tam jest 8E0 145 834 M lub 8E0 145 834 P , masz albo ten albo ten drugi, sprawdź numer Vin w jakim zakresie się mieścisz (F >>4B-3-060 000*) albo ( F 4B-3-060 001>>* )
+ tempomat
Podaj VIN na priv to ci sprawdzę jaki waż powinien pasować na 100%. Pamiętaj że może być też tak że inny także będzie pasował ale tego już ci nikt nie zagwarantuje - chyba że w ASO powiedzą ze tak faktycznie jest albo sam to stwierdzisz jak pojedziesz na szrot i przekopiesz wszystkie gumy . Czasami numery się zmieniają a w szczególności końcówki ponieważ jakaś część została zmieniona żeby polepszyć jej funkcjonalność dlatego może być też tak że nowsze ( z innymi numerami) będą pasowały.
+ tempomat
Ale numer nie zauważyłem a twoja redukcja przecież siedzi w wężu ! wyciągnij ją, ty nam podałeś numer redukcji, szukaj więc tych numerów jeden post wcześniej co ci podałem tylko sprawdź czy numer 1 czy 2 zależnie od VINu 8E0 145 834 M albo P. Jeśli chcesz założyć taki wąż jak masz - to od AFNa podejdzie z jednej strony bo to jest redukcja jak ktoś chce mieć w AFNie turbo od AWX lub AVF, dlatego wąż z jednej strony pasuje na redukcje i z drugiej też chyba powinien - i ja chyba nawet mam taki. Sprawdzę w weekend i ci dam znać.
Witam z postu wynika ze ma Pan taka rure jak na fotce ja takiej potrzebuje , ma Pan ja jeszcze ?
[ Dodano: 2011-08-14, 12:51 ]
arkadiu pisze:Witam,
mój problem polega na znalezieniu orginalnej rury do turbinki *a6 1,9 tdi,131km,avf,2003rok,*