Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] NIE DZIAÂŁAJÂĄ WENTYLATORY

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tasman111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] NIE DZIAÂŁAJÂĄ WENTYLATORY

Post autor: tasman111 » 13 kwie 2011, 21:14

WITAM WSZYSTKICH. MAM PROBLEM. ROBI MI SI9E ZWARCIE JAK CHOLERA I MUSZE ROZÂŁÂĄCZAć AKU. ZNALAZÂŁEM PRZYCZYNE ALE NIE POTRAFIE JEJ USUNÂĄć. WODA W PODSZYBIU. NORMALNIE STAW TAM SIE ZROBIÂŁ. GDYBYM TERAZ PUÂŚCIÂŁ TAM NARYBEK TO NA ÂŚWIęTA NIE MUSIOAÂŁBYM KUPOWAć KARPIA. WENTYLATORY RAZ CHODZÂĄ BEZ PRZERWY NAWET NA ZIMNYM SILNIKU A TERAZ NIE DZIAÂŁAJA W OGÓLE. TERAZ GORZEJ BO CIęÂŻKO PO MIEÂŚCIE JEÂŹDZIć BEZ TEGO. JAK SPRAWDZIć CZY NIE PADÂŁ CZUJNIK W CHÂŁODNICY I JAK UDROÂŻNIC TEN ODPÂŁYW WODY SPOD KLIMY. I JESZCZE MOÂŻE KTOÂŚ ZNA LINKA DO OPISU BEZPIECZNIKÓW. BO TO ÂŻE DZIAÂŁAÂŁY BEZ POTRZEBY TO ROZUMIEM- ZWARCIE---ALE ÂŻE TERAZ NIE DZIAÂŁAJÂĄ W OGÓLE TO JUZ CHYBA INNA USTERKA. Z GÓRYN DZIEKUJE I POZDRAWIAM
Od Audi piękniejsze są tylko kobiety:)

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 13 kwie 2011, 21:18

tasman111 pisze:WODA W PODSZYBIU.
masz ztkane odpływy na podszybiu . Odetkaj . Wybierz liscie albo przepchaj najlepiej linką stalową ( prędkosciomierza )

[ Dodano: 2011-04-13, 21:20 ]
tasman111 pisze:ODPÂŁYW WODY SPOD KLIMY.
to znajduje sie w nogach pasazera z przodu ( masz mokro w srodku auta ? )

Awatar użytkownika
tasman111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tasman111 » 13 kwie 2011, 21:38

Już wyłączam:). Wiem że mam zatkane. nie wiem tylko gdzie są te korki żeby przepchać. nie nie mam mokro w aucie ale jak czekało autko na remont to raz przy dużym deszzcu nalało się do środka. wtedy sie zastanawiałem skąd to cholerstwo sie tam znalazło. być może sie nalało do środka bo mi dymek z okolic kierownicy poszedł
Od Audi piękniejsze są tylko kobiety:)

storm85-85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: storm85-85 » 16 kwie 2011, 08:46

Woda na podszybiu, tak jak kolega rafal100, Ci pisze, masz zatkane kanaliki odpływowe, najlepiej to odkręć tą obudowę podszybia będziesz miał łatwiej i wsadź rękę - nie bój się :) nic Cię nie ugryzie ;) - w róg podszybia i zacznij wybierać liście itp a jak już wybierzesz i będziesz czuł że dotykasz materiału auta a nie piach i liście, to macaj i szukaj dziurki :) przepchaj to drucikiem. Jak jest zapchany odpływ to wody może nalać się np filtrem kabinowym, słyszałem też że gdzieś po stronie kierowcy też jest jakieś dojście chyba w okolicy właśnie bezpieczników któredy może się woda nalać ale pewien nie jestem. Przepchaj kanaliki a na pewno woda nie będzie Ci już problemem

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja