[a6 c5] Skrzynia 2.4 manual :/ problem
[a6 c5] Skrzynia 2.4 manual :/ problem
witam moze ktos bedzie wiedzial o co chodzi na zimnym silniku jest ok jedynka i wsteczny wchodzi elegancko, im wiecej pojezdze zaczyna sie problem tzn ok 30-50 km i zaczyna sie problem biegi zaczynaja szwankowac ciezko wchodza mowa tu o wstecznym i jedynce ,nie mam pojecia co z tym moze sie dziac poza tym nikt z moich mechanikow tez nie wie , jeszcze chcialem dodac ze zauwazylem ze jakos hamulce slabe sie zrobily
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 02:14 przez adas81z, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
adas81z, to musi być sprzęgło, nie dobry olej lub (najpewniej) zapowietrzony układ wysprzęglania.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
no jutro jade do mechaniora zobaczymy ,postanowilem wymienic takrze plyn hamulcowy bo podobno cos tam tez chodzi w skrzyni na tym plynie ,a ja zauwarzylem jak by hamulce slabe ,opisze jak znajde przyczymeDoc pisze:adas81z, to musi być sprzęgło, nie dobry olej lub (najpewniej) zapowietrzony układ wysprzęglania.
I jak kolego? coś się zmieniło?? U mnie też jak się skrzynia rozgrzeje to biegi wchodzą z oporem.. Generalnie sprzęgło bierze dobrze. zastanawiam sięnad olejem, bo ja go nei wymieniałem, i może jest go za mało. Ewentualnie odpowietrzenie układu.»adas81z pisze:no jutro jade do mechaniora zobaczymy ,postanowilem wymienic takrze plyn hamulcowy bo podobno cos tam tez chodzi w skrzyni na tym plynie ,a ja zauwarzylem jak by hamulce slabe ,opisze jak znajde przyczymeDoc pisze:adas81z, to musi być sprzęgło, nie dobry olej lub (najpewniej) zapowietrzony układ wysprzęglania.
Czyli u mnie pewnie będzie to samo. W poniedziałek jestem umówiony na wymianęoleju. Zobaczymy jak będzie.adas81z pisze:po wymianie plynu hamulcowego i odpowietrzenia nic sie niezmienilo ,jak sie pojezdzilo z 50 -100km dalej bylo to samo biegi zle wchodzily ,dopiero po wymianie docisku i tarczy problem ustal ,dziwna sytuacja <szok> ale jest ok
Zmienić i tak muszę, bo nie wiadomo co tam siędzieje, i jaki jest ten olej i najważniejsze, ile go tam jest;) Bo troszke mi podcieka, z tyłu skrzyni. Nie widać dokłądnie, ale w quattro skrzynia ma takąjakby osłonę na jej tył, zeby osłaniała krzyżaki na wale. I to stamtąd mi cieknie. Nie wiem, czy tam jest jakiś simmering, czy co, ale cieknie troszke.