[A6 C5] 2.7T Strasznie dymi i stracił moc
[A6 C5] 2.7T Strasznie dymi i stracił moc
Witam. Dzisiaj wieczorem po umyciu samochodu wracałem do domu i za pierwszym razem jak wyprzedzałem miał moc po czym drugie wyprzedzanie było już powolne. Po tym zauważyłem że zaczął strasznie dymić. Jak go wyłącze i potem znowu zaczne jechać to nie dymi ale wystarczy dać gazu to zacznie znowu dymić dopóki go nie wyłącze. Proszę o pomoc co to może być 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Trzeba by jeszcze sprawdzić, czy VAG coś wypluwa - najprościej by było, żeby to jakiś "elektronicznie detekowalny" problem był z paliwem lub z powietrzem. Z prostych rzeczy to możesz jeszcze odpiąć od dołu węże do intercooler'ów - może nazbierało się już tam sporo oleju i go sinik nieco "zaciąga". Wtedy kopciłby z obydwu tłumików. I z prostych pozostaje jeszcze odma.
Poważniejsze rzeczy, to niestety turbina (też będzie kopcił z obydwu, chociaż niekoniecznie po równo), lub problemy z głowicą/uszczelką - wtedy powinien kopcić z jednego tłumika.
Jak rozumiem z profilu to LPG tam nie masz?
Jak chcesz podjechać do Wołomina, to jutro po południu możemy się spotkać - na ile znam ten samochód to pomogę Ci zdiagnozować problem. Jak będzie problem mechaniczny (a niestety wiele na to wskazuje), to niestety trzeba będzie poszukać mechanika.
Poważniejsze rzeczy, to niestety turbina (też będzie kopcił z obydwu, chociaż niekoniecznie po równo), lub problemy z głowicą/uszczelką - wtedy powinien kopcić z jednego tłumika.
Jak rozumiem z profilu to LPG tam nie masz?
Jak chcesz podjechać do Wołomina, to jutro po południu możemy się spotkać - na ile znam ten samochód to pomogę Ci zdiagnozować problem. Jak będzie problem mechaniczny (a niestety wiele na to wskazuje), to niestety trzeba będzie poszukać mechanika.
Pozdrawiam
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW