Predzej miałem A4 sedan i już wtedy przez trzy lata jak nią jezdziłem czasem ogladałem sobie A szóstki na Allegro mając nadzieję, że sobie kiedyś taką kupię.. ale miałem swoje wymagania -musiała być tylko czarna w sedanie, tylko ze skóra koniecznie czarną, miała mieć też napęd quattro i silniczek 2.8 V6 30v

W końcu musiałem sie pozegnać z A4 i zaczeły się porządne poszukiwania A6... przegladałem codziennie allegro i mobile.de , ale jak już coś znalazłem ciekawego to zawsze cos jej brakowało.... Znalazłem mój ideał w Niemczech, ale koleś który miał mi ją sprowadzić troche przeciagał sprawe.. w miedzy czasie ogladałem pare sztuk w Polsce, które niestety nie były nic warte

Aż w końcu znalazła się pewna czarnulka w Polsce, jechałem po nia prawie 700km w jedna strone i kupiłem

Jest to Audi A6 quattro 2.8 V6 Tiptronic rocznik 1999 ,sedan wersja USA
-quattro
-skóra
-4 poduszki
-4 grzane siedzenia
-podgrzewane lusterka fotochromatyczne
-oryginalne xenony
-ABS/EDS
-4 el.szybki
-lampy tył led in pro
-system BOSE
-klimatronik
-szyberdach
-el. siedzenia
-siedzenie kierowcy z pamiecią x3
-drewno
-ori autoalarm
-tempomat
-usuniete listwy na drzwiach
-itd....

Nie jest to mój ideał,bo chciałem czarne wnętrze, ale już kupiłem w takim kolorze, nie podoba mi sie za bardzo, ale trudno.
Wątpię, ze poprzedni własciciel by ja poznał ,bo troszkę sie zmieniła.. Jak ja kupiłem to była porysowana na około przez jakiegoś zazdrosnego palanta

Zmieniłem blende USA na Europejską, bo stara była uszkodzona, przerobiłem tez grill wraz z kratkmi w zderzaku na a'la RS, dostała kółka 18cali.. miały być RS6 ale pokreciły mi sie plany i kupiłem takie...
O innych przeróbkach napiszę z czasem

A w planach mam:
-alu 18 lub 19cali RS6
-obnizenie o -40mm
-dalsze modyfikacje przednich lamp
-xenony w halogeny
-przyciemnić przednie boczne szyby
-kupno nowych chromowanych ramek do tablic rej. bo stare po zimie nie wygladaja za dobrze