[ A6 C4+Lpg] [A6 C4 2.8]Zapach spalin przy otwartym oknie
[ A6 C4+Lpg] [A6 C4 2.8]Zapach spalin przy otwartym oknie
Witam. Robi sie ciepło i czasem uchylę sobie szybkę od pasażera. Bardzo czuć spalinami w środku ale jak tylko zamknę okno po chwili "zapach" znika. Tłumiki mam zrobione. Zostały mi tylko strumienice do wywalenia(przez nie mam metaliczny dźwięk przy wciskaniu gazu) bo ktoś wcześniej już się zajął katkami, więc raczej to nie tłumiki. Co to może być. Naprawdę czuć i nie da się jechać przy otwartym oknie. No chyba że ktoś lubi jeździć na haju 

Od Audi piękniejsze są tylko kobiety:)
Tłumiki odpadają bo naprawdę od samego przodu po sam tył mam wszystko uszczelnione. Za samo spawanie zabuliłem 210 zł. A ze spalaniem to faktycznie jest większe. Już od tygodnia układam się z moim gazownikiem ale że mieszka daleko i nie mozemy się "zgrać" to tak przekładamy z tygodnia na tydzień. Jeśli by to było od dawki mieszanki to super bo w przyszłym tygodniu się ustawiliśmy. Myślałem że to coś innego . W pracy kolega Starszy ode mnie, ma coupe'je 2.3 i straszył jakimiś przewodami pod maską, że to przez nie. Miał podobny przypadek. Ale rozumiem, że najpierw ustawiamy dawkę i dopiero się odzywać jak i co. Wielkie dzięki. Dam znać czy "zapach" znikł
[ Dodano: 2011-03-22, 23:15 ]
hmmm. Mieszanka ustawiona tumiki jeszzce raz sprawdzone i.... nie będę kłamać zapach jest dużo mniej intensywny ale nadal jest:(. Czy jest taka mozliwość zeby to było coś od silnika??

[ Dodano: 2011-03-22, 23:15 ]
hmmm. Mieszanka ustawiona tumiki jeszzce raz sprawdzone i.... nie będę kłamać zapach jest dużo mniej intensywny ale nadal jest:(. Czy jest taka mozliwość zeby to było coś od silnika??
Tzn co?? Jak masz zamkniete to też czujesz?? ja tak miałem wcześniej. Ciekło mi z pod uszczelki pod pokrywa zaworów i leciało na kolektor wydechowy. Nawiewem dmuchało do środka. Ale to juz zlikwidowałem. Teraz tylko przy otworzonym oknie czuć piękny zapach spalin